Na een bezoekje aan de Israëlische keuken en de Franse cuisine, is het vandaag de beurt aan de Koekjesbijbel van onze noorderbuur, Rutger van den...
![Rutger van den Broek, Koekjesbijbel](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2018/09/Koekjesbijbel-FT.jpg)
Na een bezoekje aan de Israëlische keuken en de Franse cuisine, is het vandaag de beurt aan de Koekjesbijbel van onze noorderbuur, Rutger van den...
Deze parfait van frambozen met schuim van gin-tonic en crunchy amandelen met limoen is hét ideale kerstdessert! Ten eerste, je kan het - op de...
Ik logeer momenteel in de B&B van wijndomein Violot in Pommard in la douce France. Als er nu 1 gerecht is dat voor mij onlosmakelijk...
Terwijl jullie dit lezen, ben ik samen met mijn vriendin Carine richting Pommard (Bourgondië) aan het rijden. Ein-de-lijk verlof! Van...
Mijn review van vorige week, Simpel van Yotam Ottolenghi, werd enorm veel gelezen. Het is duidelijk dat Yotam een grote aanhang heeft. Dat zal met...
Meestal loop ik op de feiten voor, zoals zin in rabarber in januari, asperges in maart en wild in augustus, enz... Maar voor deze koffie-amandelcake...
Dat een macaron met ganzenlever lekker is, dat wist ik al. Been there, done that! Dat ganzenlever en mango een match made in heaven is, dat wist ik...
Ik volgde vorige week een kookles bij Peggy. Tjah, een huisduif ben ik niet. Maar dat wisten jullie al zeker? ? Het thema van de avond:...
De vakantie is voorbij en dat is duidelijk te merken: het aantal bezoekers op deze blog gaat terug gigantisch de hoogte in. Na de terrasjes van de...
Kennen jullie de West-Vlaamse uitdrukking "'t is van lek-me-liptje"? Wel, die uitdrukking is helemaal van toepassing op...
Toen ik - in een onbezonnen bui - deze blog startte en een naam zocht, was het de bedoeling om hier af en toe ook "tapjes", zijnde cocktails te...
Dit luchtig roereitje met gerookte forel is het eenvoudigste hapje dat al op deze blog verschenen is. K-ei-simpel en k-ei-lekker! Want...
Dagelijks krijgt mijn mailbox om en bij de 10 persberichten te slikken. Meestal lees ik die maar met een half oog, (sorry, PR-bureaus voor de moeite...
Ik heb altijd geleerd dat je rabarber maar mocht gebruiken tot eind juni omdat er daarna "ik weet niet wat voor schadelijke stoffen" in de rabarber...
Heel de zomer lang hoorde ik op de radio een spotje voor gamba's a la plancha. Zoals een liedje een echte oorworm kan zijn waarmee je de...
Herinneren jullie zich mijn foodietripje naar London in mei nog? Ik kocht daar toen een bakboek van Bread Ahead met de intentie om hun...
Onbekend is onbemind. Voor mij was dat het geval met de stad Ronse. Was. Voltooid verleden tijd. Ik bracht er een weekendje door en was bijzonder...
Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik een halve Française ben. Ik heb jàren in Frankrijk en Wallonië gewerkt en spreek dan ook meer...
Na mijn eerste kerstvoorgerecht met vlees is het vandaag tijd voor een kerstvoorgerecht met vis, meer bepaald met zalm. Die wordt...
Bijna september en dat betekent - voor mij dan toch - bijna Kerstmis. Ik heb al mijn kerstmagazines van vorig jaar vanonder het stof...
Ik kan me voorstellen dat jullie raar opkijken bij deze titel. Neen, ik heb geen tikfout gemaakt en neen, er ontbreken geen letters. TLV staat voor...
Voor de allereerste keer sinds het ontstaan van deze blog is het een week lang stil gebleven. (Was het jullie opgevallen, eigenlijk? ?)....
Aan deze pavlova nieuwe stijl gaat een heel verhaal vooraf... Eerst was er het mailtje van Sebbe van Zùsto die mij op Tomorrowland...
Toen ik een tijdje geleden het recept voor haringtartaar met gin-fizz deelde waarvoor ik de mosterd was gaan halen bij Café d'O, vroeg...
Vandaag is 't een feestdag. En een feestdag, da's een beetje als een zondag, mijn gedacht. En op zondag blog ik dessert of taart. Ben ik...
Aangezien ik deze zomer geen vakantie neem, ga ik maar wat graag in op de uitnodigingen die in mijn elektronische brievenbus vallen. En al zeker als...
Bam! Dit is - denk ik - veruit de grootste caloriebom die hier al ooit verschenen is. Helaas pindakaas voor de volgers die op de lijn...
Op 6 juni voorspelde ik het al: ik zou dit konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen uit de Knack Weekend 100 toprecepten Zomer...
Ik heb deze zomer al heel veel plezier beleefd aan mijn plancha van Forge Adour. Mijn man en ik hebben nog nooit zo vaak buiten gegeten...
Herinneren jullie zich die vreemde man nog met wie ik 2 dagen op hotel moest? En dat die man, Dany, uiteindelijk heel goed bleek mee te vallen? Wel,...
Dit is wat Yvette Van Boven schrijft over deze plattekaasmousse: ‘Verrassend genoeg is dit niet een heel zoet nagerecht. En soms is dat precies wat...
Sven Ornelis durft wel eens iets te stelen! Dat schreef hij deze week op zijn blog, Would Be Chef. En weet je wat? Hij steelt ook bij mij!!!! Wat...
Het was afgelopen maandag National Cheesecake Day en dat is me compleet ontgaan. En dat terwijl ik wel degelijk een receptje had...
Het lijkt de laatste tijd wel of ze 'gedoemd' (of moet ik zeggen: uitverkoren) zijn om mijn pad te kruisen, de ondernemende vrouwen die hun carrière...
Trop, c'est trop! Bij temperaturen van 38° C zet zelfs ik mijn oven niet aan. Man, man, man, wat was dat deze week? Op het werk heb ik...
Herinneren jullie zich mijn schaal die ingrediënten warm houdt nog van vorige week? Wel, er zijn ook borden en schalen die koud houden....
Als kind had ik al echt van die 'periodes' en dat is met ouder worden er niet op veranderd. Zo kon ik maanden aan een stuk puzzelen om...
Ik hou van positieve mensen. Van mensen die positief in het leven staan. Die hard werken zonder te klagen en zagen. En ik hou ook van mensen die er...
"Maar Myriam toch, het is toch veel te warm om te bakken?" Ik hoor het jullie denken, maar voor mij is het nooit te warm om te bakken....
Er wordt zelden (lees: nooit) gebarbecued ten huize Hap & Tap. Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste vinden mijn man en ik het...
Dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn om lekker en mooi te zijn bewijst dit hapje bestaande uit ravioli van Granny Smith met...
Is er iets fijner dan op een vrijdagavond na een drukke werkweek te genieten van good food (en good drinks) in good company? Neen, hoor ik je...
Dit is niet het eerste recept voor een onzichtbare taart dat ik blog. In 2016 maakte ik al een onzichtbare taart met perziken en tonkaboon. Deze is...
Lap! Ik heb het weer gekund. Ik heb er een nieuw favoriet kookmagazine bij... Een paar weken geleden besloot ik om helemaal in mijn...
Over deze mosselen in kokos-wortelbouillon kan ik kort zijn: die waren superlekker. Een snel recept dat zeker voor herhaling vatbaar is!...
Ik drink op tijd en stond graag een pintje. (Een wijntje of beter nog een coupke champagne ook hoor!). Vooral in de zomer verkies ik bier boven...
Jullie zijn duidelijk fan van dessertglaasjes. Mijn yoghurtmousse van 2 weken geleden is een ‘bestseller’ en werd ondertussen 1946 (!)...
In de zomer mag het al eens snel gaan. Maar snel betekent niet zonder smaak! Deze espuma van tiramisu met speculooscrumble is snel klaar...
Onlangs kreeg ik pakjes voorgesneden kaas van Entremont thuisgestuurd. Die zijn nieuw in het gamma en het PR-bureau wilde me die laten...
Een tijdje geleden was ik uitgenodigd om in Amsterdam het verhaal van Tony's Chocolonely te gaan ontdekken. Chocolade? Daar hoefde ik geen 2 keer...
De liefde van de man gaat door de maag. En na meer dan 20 jaar huwelijk weet ik perfect waarmee ik kan scoren bij manlief....
Twee recepten voor de prijs van 1 vandaag: kweeperengelei en noten-rozijnenbrood. Whoop whoop! Groot nieuws: ik werd door Panasonic...
Dat ze in Porto de porto niet als aperitief (vergeet Carmen en Neroke en haar portoke!) maar eerder bij het dessert of tijdens een high tea drinken,...
Onlangs kreeg ik via een PR-bureau de hasselback potato snijset van Point Virgule cadeau. Merci, Mireille! Nu kon ik de voor de hand...
Vorig jaar al kreeg ik een mailtje of ik de opgevulde kalkoen van Boers & Boers wilde uitproberen met Kerst. Alleen kwam dat mailtje...
Genoeg visrecepten voor de feesten, over naar een paar vleesrecepten. Ik begin vandaag met een keilekker (al zeg ik het zelf)...
Voor wie zich afvraagt of ik nog les volg aan Spermalie, het antwoord is: en of! En waarom ik hier dan zo weinig over spreek/schrijf?...
Vorige week blogde ik een recept voor een grote, klassieke kerstbûche. Vandaag is het de beurt aan kleine kerststronkjes. Totaal iets...
Ik ben een chocoholic van de ergste soort. I could give up on chocolate, but I'm not a quitter zou mijn lijfspreuk kunnen zijn. Dus toen...
Ik ben stout geweest. Maar als ik het toegeef, is het me dan niet al voor de helft vergeven? ?? Wat heb ik gedaan? Wel ik heb een foto...
Ik ben een onverbiddelijke zoener euh Pinner. Wanneer ik op Pinterest verzeild geraak en aan het Pinnen sla, dan staat er geen maat op. (Ik zit...
Kerst komt nu echt wel dichterbij. Het is volgende maand al! En er zijn nog zoveel gerechten die ik wil maken. Ik heb er al een pak, dat...
Of ik de nieuwe geiten mini brie van Alphenaer eens wilde uitproberen? "Het Nederlandse kaasje van DeJong Cheese is beschikbaar in 2 varianten -...
Ik heb de nieuwste broodbakmachine van Panasonic gekregen: de Croustina, de eerste Hard Crust broodbakmachine! Joehoe, vreugdedansje!...
Ik vertelde jullie onlangs dat ik een laatbloeier ben. Maar verklapte ik jullie ook al dat ik een beetje van een rebel ben? Een...
"OMG! Myriam! Hier gaat het haar op mijn armen rechtop van staan. Jij bent mijn nieuwe favorite person!" Aan het woord is mijn collega...
Na de mosseltjes van afgelopen woensdag is dit het tweede recept dat mijn aandacht trok van de les die ik wegens overmacht (lees:...
Voetbal is àltijd mijn prioriteit nummer 1. Vòòr koken, lopen of bloggen. Zelfs al ben ik ingeschreven voor een kookles, dan moet die...
Regelmatig vloeien mijn hobby en mijn werk in elkaar over. Zo ontmoette ik bv. Christophe van Elvea in het kader van een blogevent en werd...
Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben een laatbloeier. In alles. Maar eens ik bloei, dan hou je je maar best vast aan de takken van de...