Aardbeien, rabarber en pistache repen

door | sep 9, 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

Ik heb altijd geleerd dat je rabarber maar mocht gebruiken tot eind juni omdat er daarna “ik weet niet wat voor schadelijke stoffen” in de rabarber zouden komen. Maar dan snap ik niet waarom ik toch nog altijd rabarber blijf vinden in mijn supermarkt. ? Soit, ik heb me er geen verdere vragen bij gesteld en heb me gewoon een pak rabarber aangeschaft, want ik had deze aardbeien, rabarber en pistache repen gezien en die moest en zou ik maken voor het rabarberseizoen afgelopen was en ik terug moest wachten tot de lente 2019. Geduld behoort niet tot mijn deugden… Tjah, nobody’s perfect he. ?

Ik verving de suiker in het recept opnieuw door Zùsto waardoor mijn echtgenoot er onbeperkt kon van smullen. Hiermee snijd ik natuurlijk wel in mijn eigen vel, want zo blijft er minder over voor mij… Dan toch een minpuntje gevonden aan die suikervervanger! ?

 

Aardbeien, rabarber en pistache repen

 

Recept voor aardbeien, rabarber en pistache repen

Bereiden: ± 1 uur 15 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 1 vorm van 20 x 20 cm:

Voor de korst:
150 g bloem
1/2 tl zout
55 g Zùsto (of suiker)
113 g koude ongezouten boter

Voor de topping:
110 g ongezouten pistachenoten zonder schil
1 1/2 el bloem
1 snufje zout
75 g Zùsto (of suiker)
70 g boter
1 groot ei
1 tl vanille-extract
400 g aardbeien en rabarber, in stukjes
1 el sinaasappelzeste
1 el sinaasappelsap
Bloemsuiker voor de afwerking

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C en bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.

Doe de bloem, het zout en de Zùsto (of suiker) in een food processor. Voeg de boter in blokjes toe en duw op de pulse knop tot je grove brokken krijgt. Dit kan een minuut of zo duren. Duw het deeg stevig in een egale laag in het bakblik. Schuif het in de voorverwarmde oven gedurende 15 min of tot het lichtbruin kleurt.

Vermaal de pistachenoten in de food processor (je hoeft hem niet uit te wassen) samen met de bloem, het zout en de Zùsto (of suiker) tot poeder (of zo fijn als je maar kan). Voeg de boter toe en druk op de pulse knop tot de boter niet langer zichtbaar is. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot je een gladde pasta krijgt.

Verdeel de vulling in een egale laag over de gebakken korst.

Meng het fruit in stukjes met de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap en spreid het in een egale laag over de pistachepasta.

Bak gedurende 50 min of tot het goudbruin kleurt en een prikker er schoon uitkomt. (Indien het te snel kleurt – dat was bij mij het geval – dek je alles het best af met aluminiumfolie). Laat afkoelen in het bakblik.

Bestrooi met bloemsuiker en snijd in vierkanten.

Bewaar restjes in een afgesloten doos in de koelkast.

 

Bron: recept vertaald van de blog The Brick Kitchen.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.981 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5  +  5  =  

Aardbeien, rabarber en pistache repen

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: