Soit. Ik kon dus absoluut niet koken, laat staan bakken, toen ik op 21-jarige leeftijd in het huwelijksbootje stapte. Als ik al eens bakte, bv. wanneer mijn dochtertje iets lekkers moest meepakken naar school voor haar verjaardag, was dat steevast een rijsttaart met een blik roomrijst. Ik zou begot niet meer weten hoe het recept precies ging, maar toen ik deze magische bresilienne rijsttaart ontdekte, moest ik aan mijn allereerste (mis)baksels terugdenken.
Deze magische bresilienne rijsttaart is toch wel anders dan mijn rijsttaart toen. Die was niet magisch zoals deze (weet je niet wat een magische taart is, klik dan even op dit oude recept), had geen slagroom en/of bresiliennenootjes. Met andere woorden, deze is 10 keer beter/origineler. Maar wel even makkelijk als mijn taartje toen.
Recept voor magische bresilienne rijsttaart
(Voor)bereidingstijd: 20 min
Bakken: 50 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
Voor de taart:
150 g bloemsuiker
200 g zelfrijzende bloem
4 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1/2 liter melk
1 blik roomrijst (400 g)
Een beetje boter (of bakspray) en bloem voor je vorm
Voor de afwerking:
200 ml room
Bloemsuiker naar eigen smaak
Brésilienne nootjes
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180° C.
Boter een flanvorm in en bebloem hem.
Splits de eieren.
Zeef de bloem en de poedersuiker.
Meng alle ingrediënten, behalve het eiwit.
Klop het eiwit luchtig en meng dit voorzichtig onder het deegmengsel. Schrik niet: het deeg zal erg vloeibaar zijn.
Giet het deeg voorzichtig in je flanvorm en bak gedurende 50 min.
Indien de taart wat te donker kleurt bovenaan, kan je er een vel aluminiumfolie over leggen.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster. De bovenkant van de taart zal inzakken, maar dat is niet erg. Hier komt immers nog een laag slagroom op.
Afwerking
Klop de slagroom stijf samen met de bloemsuiker.
Breng de slagroom bovenop de taart aan.
Bestrooi ze met de brésilienne nootjes.
Bewaar de taart in de koelkast en dien ze goed koud op.
Bron: recept van de blog Ik hou van bakken.
Een van m,n lievelingstaarten,als de flan appareil goed is van smaak !
Dit is eigenlijk een combinatie van een flan, een rijsttaart en een bresilienne. Echt heel lekker!
Aha ,vandaar het blik roomrijst er in, k,dacht dat is hier overbodig ,maar nee dus !
Heel veel succes ,Myriam.
Hallo Myriam, die taart ziet er goed uit en ik zou hem graag willen maken, maar dat blik roomrijst kan ik hier niet krijgen. Ik ken het produkt ook niet. Ik woon in Spanje en ze verkopen hier wel een soort rijstepap, heb ik laatst geprobeerd, was wel lekker, maar niet echt romig en samenhangend (als ik het door een zeef zou gooien zou er meteen vocht afkomen). Zou ik dat kunnen gebruiken of kan ik beter zelf rijstebrij maken? Zou ik in dat geval slagroom moeten gebruiken of gewoon volle melk?
Dag Lucie
Wat spijtig!
Ik gebruikte dit type product: https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/44435/Boss-Rijstpap-Vanille-400g-Blik
In jouw geval zou ik zelf rijstebrij maken inderdaad. Met volle melk moet dat wel lukken.
Succes en smakelijk!
Groetjes
Myriam
Met welke producten en handelingen bekom zulke luchtige slagroomafwerking.
Gr. kurt
Dag Kurt
Ik gebruik altijd de volle room van Campina en klop die op in mijn KitchenAid Artisan.
Wanneer ik hem echt stevig wil, voeg ik er soms een zakje Klop-Fix aan toe van Dr. Oetker, maar dat was hier niet het geval.
Succes en smakelijk!
Myriam