Hap en Tap logo zonder streep
Magische bresilienne rijsttaart

Magische bresilienne rijsttaart

21 okt 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben een laatbloeier. In alles. Maar eens ik bloei, dan hou je je maar best vast aan de takken van de bomen. Een paar voorbeelden om deze uitspraak te staven. Lopen? De eerste schuchtere kilometerkes op mijn 40e en ondertussen 10 marathonmedailles in mijn kast. Koken en bakken? Eigenlijk pas écht van start gegaan rond mijn 34e toen ik mij inschreef aan Spermalie. En ondertussen toch maar mooi de Belgian Foodblogger Award gewonnen in de categorie Baking & Sweets. Ja, ik ben daar nog steeds trots op. (Alleen naar de jongens kijken, dààrin was ik een rappe, zou mijn moeder mij corrigeren… ?)

Soit. Ik kon dus absoluut niet koken, laat staan bakken, toen ik op 21-jarige leeftijd in het huwelijksbootje stapte. Als ik al eens bakte, bv. wanneer mijn dochtertje iets lekkers moest meepakken naar school voor haar verjaardag, was dat steevast een rijsttaart met een blik roomrijst. Ik zou begot niet meer weten hoe het recept precies ging, maar toen ik deze magische bresilienne rijsttaart ontdekte, moest ik aan mijn allereerste (mis)baksels terugdenken.

Deze magische bresilienne rijsttaart is toch wel anders dan mijn rijsttaart toen. Die was niet magisch zoals deze (weet je niet wat een magische taart is, klik dan even op dit oude recept), had geen slagroom en/of bresiliennenootjes. Met andere woorden, deze is 10 keer beter/origineler. Maar wel even makkelijk als mijn taartje toen.

Magische bresilienne rijsttaart

Recept voor magische bresilienne rijsttaart

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Bakken: 50 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de taart:
150 g bloemsuiker
200 g zelfrijzende bloem
4 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1/2 liter melk
1 blik roomrijst (400 g)
Een beetje boter (of bakspray) en bloem voor je vorm

Voor de afwerking:
200 ml room
Bloemsuiker naar eigen smaak
Brésilienne nootjes

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Boter een flanvorm in en bebloem hem.

Splits de eieren.

Zeef de bloem en de poedersuiker.

Meng alle ingrediënten, behalve het eiwit.

Klop het eiwit luchtig en meng dit voorzichtig onder het deegmengsel. Schrik niet: het deeg zal erg vloeibaar zijn.

Giet het deeg voorzichtig in je flanvorm en bak gedurende 50 min.

Indien de taart wat te donker kleurt bovenaan, kan je er een vel aluminiumfolie over leggen.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster. De bovenkant van de taart zal inzakken, maar dat is niet erg. Hier komt immers nog een laag slagroom op.

Afwerking

Klop de slagroom stijf samen met de bloemsuiker.

Breng de slagroom bovenop de taart aan.

Bestrooi ze met de brésilienne nootjes.

Bewaar de taart in de koelkast en dien ze goed koud op.

 

Magische bresilienne rijsttaart

Bron: recept van de blog Ik hou van bakken.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.691 andere abonnees

ARCHIEF

7 Reacties

  1. Monique Decock

    Een van m,n lievelingstaarten,als de flan appareil goed is van smaak !

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dit is eigenlijk een combinatie van een flan, een rijsttaart en een bresilienne. Echt heel lekker!

      Antwoord
      • Monique Decock

        Aha ,vandaar het blik roomrijst er in, k,dacht dat is hier overbodig ,maar nee dus !
        Heel veel succes ,Myriam.

        Antwoord
  2. Lucie van Ree

    Hallo Myriam, die taart ziet er goed uit en ik zou hem graag willen maken, maar dat blik roomrijst kan ik hier niet krijgen. Ik ken het produkt ook niet. Ik woon in Spanje en ze verkopen hier wel een soort rijstepap, heb ik laatst geprobeerd, was wel lekker, maar niet echt romig en samenhangend (als ik het door een zeef zou gooien zou er meteen vocht afkomen). Zou ik dat kunnen gebruiken of kan ik beter zelf rijstebrij maken? Zou ik in dat geval slagroom moeten gebruiken of gewoon volle melk?

    Antwoord
  3. Kurt

    Met welke producten en handelingen bekom zulke luchtige slagroomafwerking.
    Gr. kurt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Kurt
      Ik gebruik altijd de volle room van Campina en klop die op in mijn KitchenAid Artisan.
      Wanneer ik hem echt stevig wil, voeg ik er soms een zakje Klop-Fix aan toe van Dr. Oetker, maar dat was hier niet het geval.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Magische bresilienne rijsttaart

by Myriam Minne time to read: 2 min
7