Hap en Tap logo zonder streep
Japans frambozengebak

Japans frambozengebak

27 aug 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog een recept blogde dat ik in mijn Magimix Cook Expert gemaakt had. Vergis jullie niet: ik gebruik het toestel heel vaak. Bijna dagelijks. Maar da’s om dagelijkse kost te maken, zoals soep bv. Wat een zàlig toestel is dit toch om soep te maken. Je doet er alle ingrediënten in, zelfs grote stukken ui, je programmeert het en een half uur later heb je de meest fluwelen soep ever. Zelfs mijn man kan het al en dàt wil wat zeggen! Maar vandaag gebruikte ik het machien dus om er dit Japans frambozengebak in te maken.

Vraag me niet wat er zo Japans is aan dit frambozengebak, ik zou het niet weten. Het bestaat gewoon uit 3 lagen super luchtige biscuit met ertussenin luchtig geklopte slagroom met vanille en framboosjes. That’s it! Maar de nadruk ligt wel op luchtig. Alsof je in een wolkje hapt. Zou dat het Japans maken? Ik heb wat opzoekwerk voor jullie verricht, maar veel verder dan “Japanse cheesecake of Cotton Cake is een super luchtige taart met een vleugje vanille en citroen.” kwam ik niet. Maar in dit recept komt er dus geen roomkaas aan te pas… Whatever. Ze is lekker, echt keilekker!

Oh ja, het wordt ook weer de hoogste tijd voor een nieuw YouTube filmpje met de Magimix Cook Expert. Zagen jullie mijn vorige ‘optredens’ al? Check it out hier (1) en hier (2) en hier (3). Ik denk dat ik eens een sorbetje ga maken, nu de zomer nog niet voorbij is. Wordt vervolgd! Eerst op wijnreis naar Portugal. Is ’t duidelijk dat ik aan het aftellen ben? ?

 

Japans frambozengebak

 

Ingrediënten voor 1 Japans frambozengebak voor 6 personen

Voor de biscuit:
3 eieren, gesplitst
90 g griessuiker
90 g bloem
3,5 g droge gist

Voor de slagroom:
40 cl volle room
50 g poedersuiker
1 vanillestokje

Voor de afwerking:
500 g frambozen
Frambozensiroop
Chocoladeschilfers

 

Werkwijze

Voor de biscuit:
Verwarm de oven voor bij 170° C.

Bevestig de eiwitklopper in de rvs-kom. Doe de eiwitten in de kom en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten / snelheid 5 / 0° C. Voeg de suiker toe.

Stel het EXPERT-programma in op 2 minuten / snelheid 5 / 0° C.

Voeg de dooiers toe in de kom.

Stel het EXPERT-programma in op 10 seconden / snelheid 3 / 0° C.

Voeg de bloem toe samen met de gist.

Stel het EXPERT-programma opnieuw in op 10 seconden / snelheid 3 / 0° C.

Schep het deeg in een spuitzak met een rond spuitmondje.

Spuit 3 deegcirkels op een bakplaat met opstaande rand bekleed met bakpapier. Je kan de deegcirkels de een na de andere bakken als je onvoldoende bakplaten hebt.

Schuif de bakplaten in de oven gedurende 15 min.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Met behulp van een uitsteekring steek je je deegcirkels uit om 3 identieke cirkels te bekomen.

 

Voor de slagroom:
Zet de room en de roomklopper minstens 30 min in de koelkast.

Verkoel de kom: leg een paar ijsblokjes in de kom, start het programma GESTAMPT IJS, leeg de kom en droog hem zorgvuldig af.

Plaats de roomklopper in de kom, schenk de room, de poedersuiker en het merg van de vanillestok in de kom, neem de dop van het deksel en start het programma EXPERT: 2,30 minuten / snelheid 7 / 0° C. Afhankelijk van de gebruikte room en de temperatuur van de room kan het nodig zijn om het programma een paar minuten extra te draaien, onder zorgvuldig controleren om te voorkomen dat de room in boter verandert. De room is stijf als de roomklopper duidelijke sporen achterlaat in de slagroom.

Schep de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.

 

Opbouw:
Leg een deegcirkel op een bord en strijk hem in met frambozensiroop.

Spuit er een laag slagroom op, verdeel er frambozen over en dek af met een laag slagroom.

Plaats er de tweede deegcirkel op en herhaal de voorgaande stappen.

Dek af met de derde laag biscuit. Strijk deze in met de resterende slagroom. Strijk ook rondom rond slagroom.

Werk de zijkanten af met chocoladeschilfers.

Schik de resterende frambozen op het frambozengebak.

Zet het frambozengebak minstens 24 uur in de koelkast. (Ik kon zo lang niet wachten en sneed het gebak na een 4-tal uur al aan en dat lukte perfect).

 

Japans frambozengebak

 

Bron: recept vertaald van de blog van Tian Guyen (met video!)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

4 Reacties

  1. Taty

    Droge gist? Ik heb nog nooit een recept gelezen voor biscuit met gist. Werkt dat voldoende op zo een korte baktijd?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ja Taty, droge gist. Dat staat ook zo vermeld bij de ingrediënten.
      Het klopt: ik zag ook nog nooit een recept voor biscuit met gist, maar ik kan je maar een ding verzekeren: deze biscuit was super luchtig! Probeer het zelf zou ik zo zeggen. 😉
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
  2. wendy

    Kan je ook diepvriesframbozen gebruiken voor tussen de biscuit?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan je inderdaad. Al zou ik voor bovenop toch wel verse gebruiken. Smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Japans frambozengebak

by Myriam Minne time to read: 3 min
4