- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Japans frambozengebak

 

Japans frambozengebak

 

Ingrediënten voor 1 Japans frambozengebak voor 6 personen

Voor de biscuit:
3 eieren, gesplitst
90 g griessuiker
90 g bloem
3,5 g droge gist

Voor de slagroom:
40 cl volle room
50 g poedersuiker
1 vanillestokje

Voor de afwerking:
500 g frambozen
Frambozensiroop
Chocoladeschilfers

 

Werkwijze

Voor de biscuit:
Verwarm de oven voor bij 170° C.

Bevestig de eiwitklopper in de rvs-kom. Doe de eiwitten in de kom en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten / snelheid 5 / 0° C. Voeg de suiker toe.

Stel het EXPERT-programma in op 2 minuten / snelheid 5 / 0° C.

Voeg de dooiers toe in de kom.

Stel het EXPERT-programma in op 10 seconden / snelheid 3 / 0° C.

Voeg de bloem toe samen met de gist.

Stel het EXPERT-programma opnieuw in op 10 seconden / snelheid 3 / 0° C.

Schep het deeg in een spuitzak met een rond spuitmondje.

Spuit 3 deegcirkels op een bakplaat met opstaande rand bekleed met bakpapier. Je kan de deegcirkels de een na de andere bakken als je onvoldoende bakplaten hebt.

Schuif de bakplaten in de oven gedurende 15 min.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Met behulp van een uitsteekring steek je je deegcirkels uit om 3 identieke cirkels te bekomen.

 

Voor de slagroom:
Zet de room en de roomklopper minstens 30 min in de koelkast.

Verkoel de kom: leg een paar ijsblokjes in de kom, start het programma GESTAMPT IJS, leeg de kom en droog hem zorgvuldig af.

Plaats de roomklopper in de kom, schenk de room, de poedersuiker en het merg van de vanillestok in de kom, neem de dop van het deksel en start het programma EXPERT: 2,30 minuten / snelheid 7 / 0° C. Afhankelijk van de gebruikte room en de temperatuur van de room kan het nodig zijn om het programma een paar minuten extra te draaien, onder zorgvuldig controleren om te voorkomen dat de room in boter verandert. De room is stijf als de roomklopper duidelijke sporen achterlaat in de slagroom.

Schep de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.

 

Opbouw:
Leg een deegcirkel op een bord en strijk hem in met frambozensiroop.

Spuit er een laag slagroom op, verdeel er frambozen over en dek af met een laag slagroom.

Plaats er de tweede deegcirkel op en herhaal de voorgaande stappen.

Dek af met de derde laag biscuit. Strijk deze in met de resterende slagroom. Strijk ook rondom rond slagroom.

Werk de zijkanten af met chocoladeschilfers.

Schik de resterende frambozen op het frambozengebak.

Zet het frambozengebak minstens 24 uur in de koelkast. (Ik kon zo lang niet wachten en sneed het gebak na een 4-tal uur al aan en dat lukte perfect).

 

Japans frambozengebak

 

Bron: recept vertaald van de blog van Tian Guyen (met video!)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post