Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

Er wordt prachtig weer voorspeld voor vandaag en dus zal er veel gebarbecued worden. Voor BBQ-recepten zijn jullie hier niet aan het juiste adres. Voor dessertjes voor na de BBQ des te meer! Deze yoghurtmousse met mango is er zo eentje: last-minute te maken (want het hoeft niet op te stijven), licht, fris en fruitig. Ideaal voor na een zwaar worsten- en pensenfestijn dus.

Tips:
Er wordt Passoa gebruikt in dit recept, maar je kan dit gerust weglaten.

Griekse yoghurt is niet te verwarren met yoghurt Griekse stijl. Bij Griekse Yoghurt wordt het vocht (de melkwei) er uitgehaald waardoor er een dikke yoghurt ontstaat die rijk is aan eiwitten en vetten. Meer dan in gewone yoghurt. Yoghurt Griekse stijl is vaak wel wat dikker en romiger gemaakt, maar zonder de echte Griekse techniek.

 

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

 

Recept voor yoghurtmousse met mango

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 glazen:
250 g Griekse yoghurt
200 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
30 g poedersuiker
100 g mangopuree
1/2 mango
1 el Passoa (facultatief)
4 lange vingers
1 passievrucht
Muntblaadjes

 

Werkwijze

Meng de yoghurt en de poedersuiker.
Klop de koude room op tot slagroom.

Spatel de slagroom voorzichtig onder de yoghurt.

Maak de mangocoulis: meng de mangopuree met de Passoa.
Snijd de mango in kleine blokjes.

Leg een koekje onderaan in de glazen. Indien nodig breek je het koekje in twee.

Sprenkel er een beetje coulis over.

Schep er met een lepel of spuit er met een spuitzak de helft van de yoghurtmousse over.

Verdeel er de mangoblokjes en de rest van de coulis over.

Dek af met de rest van de yoghurtmousse.

Versier met passievruchten en een muntblaadje.

Bewaar de yoghurtmousse in de koelkast tot je hem serveert.

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat!

Related Post

Tags: , , , , , ,

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

by Myriam Minne time to read: 1 min
9
%d bloggers liken dit: