Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

door | jun 20, 2018 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Er wordt prachtig weer voorspeld voor vandaag en dus zal er veel gebarbecued worden. Voor BBQ-recepten zijn jullie hier niet aan het juiste adres. Voor dessertjes voor na de BBQ des te meer! Deze yoghurtmousse met mango is er zo eentje: last-minute te maken (want het hoeft niet op te stijven), licht, fris en fruitig. Ideaal voor na een zwaar worsten- en pensenfestijn dus.

Tips:
Er wordt Passoa gebruikt in dit recept, maar je kan dit gerust weglaten.

Griekse yoghurt is niet te verwarren met yoghurt Griekse stijl. Bij Griekse Yoghurt wordt het vocht (de melkwei) er uitgehaald waardoor er een dikke yoghurt ontstaat die rijk is aan eiwitten en vetten. Meer dan in gewone yoghurt. Yoghurt Griekse stijl is vaak wel wat dikker en romiger gemaakt, maar zonder de echte Griekse techniek.

 

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

 

Recept voor yoghurtmousse met mango

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 glazen:
250 g Griekse yoghurt
200 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
30 g poedersuiker
100 g mangopuree
1/2 mango
1 el Passoa (facultatief)
4 lange vingers
1 passievrucht
Muntblaadjes

 

Werkwijze

Meng de yoghurt en de poedersuiker.
Klop de koude room op tot slagroom.

Spatel de slagroom voorzichtig onder de yoghurt.

Maak de mangocoulis: meng de mangopuree met de Passoa.
Snijd de mango in kleine blokjes.

Leg een koekje onderaan in de glazen. Indien nodig breek je het koekje in twee.

Sprenkel er een beetje coulis over.

Schep er met een lepel of spuit er met een spuitzak de helft van de yoghurtmousse over.

Verdeel er de mangoblokjes en de rest van de coulis over.

Dek af met de rest van de yoghurtmousse.

Versier met passievruchten en een muntblaadje.

Bewaar de yoghurtmousse in de koelkast tot je hem serveert.

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat!

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.046 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

17 Reacties

  1. Veerle

    Goeiemorgen,

    Dit dessert ziet er superlekker uit ;-).

    Maar even een praktische vraag. Waar kan je mangopuree vinden?

    Bedankt om me op weg te helpen!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Veerle
      In dit geval heb ik gewoon 100 g van de mango afgewogen en die gecutterd in mijn blender. Klaar!
      Uiteraard vind je mangopuree ook in de diepvries van het merk Boiron.
      Maar zelf cutteren is handiger, sneller en vooral voordeliger. De Boiron verpakking is er een van 1 kg en je hebt slechts 100 g nodig.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  2. Katriend

    En alweer een fraai dessertje waarmee ik zeker zal scoren, top Myriam! En wat heb ik al veel geleerd van jou, vooral blijven doen hé, al die bijkomende uitleg… Nu over Griekse yoghurt… is dat dan concreet die die je nu makkelijk vindt in Delhaize, Colruyt… of moet ik naar speciaalzaken gaan of ‘slechter’ nog: bestellen via webshops (met hoge verzendkosten als je niet aan het minimumbedrag geraakt).
    Alvast bedankt, Myriam!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat ik doe, Katrien, is de yoghurt à la Grecque laten uitlekken. Dan heb je ook die melkwei niet. 🙂

      Antwoord
    • Myriam Minne

      Je vindt echte Griekse yoghurt zeker bij Colruyt en Spar, trouwens!

      Antwoord
  3. krista

    ik heb dit receptje gisteren gemaakt voor na een nogal uitgebreid diner. Super simpel en vlug te maken en hoge punten mee gescoord bij mijn tafelgenoten.
    Bedankt Myriam

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je reactie doet me heel veel plezier, Krista! x

      Antwoord
  4. Francine

    Wat heb ik vandaag geleerd? Dat 1 mango volstaat om 100g mangopuree te maken en de rest in blokjes te snijden om dit dessert te maken. Lekker, fris dessert, welkom bij dit weer

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het doet me plezier dat je het lekker vond, Francine!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  5. Magd

    Hallo Myriam, dit heb ik verschillende malen gemaakt met veel succes en telkens het recept moeten doorgeven! Zo lekker en fris!
    Ik lees veel van je recepten, maar heb niet altijd de moed om er zoveel tijd in te steken. Ik blijf zeker volgen. Veel groetjes
    xxx
    Magd

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Magd
      Wat leuk om hier een berichtje van jou te krijgen!
      Doe heel veel groetjes aan Frank. Waar is de goede oude tijd?
      We moeten in 2019 echt proberen om af te spreken. Annie heeft de eerste stap al gezet…
      Heel veel lieve groeten en het allerbeste voor 2019!
      xxx

      Antwoord
  6. marleen de ben

    Hallo Myriam,mag ik dit gerechtje al maken 1dag op voorhand?

    Antwoord
  7. Rita

    Super simpel en super lekker! Iedereen was enthousiast. Zeker met dit warme weer een heel fris dessert.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel, Rita, om dit te laten weten. Feedback is altijd fijn!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  8. Yolanda

    Bij de AH is alleen Greek Style Yoghurt verkrijgbaar en gaat ook prima In dit dessert. Mangocoulis is makkelijk te maken in de blender met kant en klare diepvries Mango stukjes. Heb dit dessert vaker gemaakt voor grotere gezelschappen (9-11 pers.) en iedereen vind het erg lekker en fris. Ik gebruik wel wat minder poedersuiker dan aangegeven.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

by Myriam Minne time to read: 1 min
17
%d bloggers liken dit: