Ik was vooral benieuwd hoe die rozenmousse zou smaken. Rozen? Hoe smaken die? Wel mannekes, die was heel lekker. Tjah, moeilijk te omschrijven eigenlijk. Er zit niks anders op voor jullie dan dit zelf eens te maken als jullie willen weten hoe het smaakt, vrees ik.
Tip:
Voor de frambozenpuree pureerde ik verse frambozen in de blender en passeerde de bekomen puree dan door een chinois fin (fijne puntzeef). Reken wel op een dubbele hoeveelheid frambozen om het gewicht aan puree over te houden: dus minstens 400 g frambozen om 200 g puree over te houden.
Recept voor trio met frambozen-, rozen- en pistachemousse
(Voor)bereidingstijd: 20 min
Rusten: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 grote dessertglazen of 6 kleine dessertglaasjes:
Voor de frambozenmousse:
200 g frambozenpuree
30 g suiker
1 blaadje gelatine (die van mij wegen 3,2 g/blaadje)
15 cl room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
Voor de rozenmousse:
20 rozenknoppen (ik gebruikte 1/3 van een potje gedroogde rozenblaadjes)
18 cl cl room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
3 tl rozenwater
30 g suiker
Voor de pistachemousse:
100 g gezoete gecondenseerde melk
2 eiwitten
1 volle tl pistachepasta
Voor de afwerking:
1 framboos per glas
1 gekristalliseerd rozenblaadje per glas
Enkele pistachenootjes per glas
Werkwijze
Voor de frambozenmousse:
Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water. Warm de frambozenpuree op met de suiker (de mengeling moet warm zijn).
Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.
Klop de room op tot slagroom en spatel deze onder de frambozenpuree.
Verdeel de frambozenmousse over de glaasjes en zet ze gedurende 1 uur in de koelkast.
Voor de rozenmousse:
Warm de room op samen met de rozenknoppen en de suiker. Laat 30 min trekken.
Voeg vervolgens het rozenwater toe (pas de hoeveelheid aan naar smaak).
Passeer de room, wanneer die is afgekoeld, door een zeef en klop die op. Zet desgewenst de room in de koelkast om tijd te winnen.
Giet de rozenmousse op de frambozenmousse. Laat 1 uur opstijven.
Voor de pistachemousse:
Meng de pistachepasta met de gecondenseerde melk.
Spatel er de tot stevige sneeuw opgeklopte eiwitten onder.
Stort tot slot de pistachemousse op de rozenmousse.
Laat 2 uur opstijven.
Bron: recept vertaald van de website Journal des Femmes
Lijkt me heerlijk maarre..wat is geconcentreerde melk?
Hoi Jolanda,
Oeps, te letterlijk vertaald uit het Frans. Sorry.
Moet gecondenseerde melk zijn:
https://www.nestle.be/nl/brands/melk%20en%20room/hetgamma/home
Succes en smakelijk!
Myriam
Dankje. Dat ken ik wel?.
Groetjes,
Jolanda
Hey Myriam, waar vind ik pistachepasta?
grtjs,
Bie
Dag Bie,
Als je op het woord pistachepasta in de ingrediëntenlijst klikt, dan kom je op het product terecht dat ik gebruikte. Ik kocht mijn potje dus online bij The Flavor Shop.
Groetjes
Myriam