Hap en Tap logo zonder streep
Gevulde sponscakejes met rood fruit

Gevulde sponscakejes met rood fruit

19 nov 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Afgaand op het succes van mijn kerststronk met 3 soorten chocolade die op 1 week tijd reeds 2045 (!) keer bekeken werd, is jullie keuze voor het dessert van jullie feestmenu al gemaakt, zo lijkt het wel. Maar dat neemt niet weg dat ik deze gevulde sponscakejes met rood fruit toch wil bloggen. De kleine sponscakejes zijn immers ideaal voor wie er bvb. voor kiest om kaas te serveren als afsluiter van het feestmenu. Ze zijn zo licht, klein en fijn dat ze er nog heel makkelijk ingaan zelfs naast de meest copieuze maaltijd!

Tips: op het oorspronkelijke recept van de blog Kookmutsjes blijven de sponscakejes mooi dichtgevouwen. Dat was bij mij niet het geval en dat loste ik op door er een kerstprikker door te steken. Behalve rood fruit, strooide ik er ook nog wat zilverkleurige parels over voor nog wat extra feestelijk effect.

 

Gevulde sponscakejes met rood fruit

 

Recept voor 12 gevulde sponscakejes met rood fruit

Voorbereiding: 10 min
Bakken: 12 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor het deeg:
3 eieren
8 g vanillesuiker
65 g kristalsuiker
1 snufje zout
70 g bloem

Voor de slagroom:
500 g ongeklopte slagroom (40% vet)
8 g vanillesuiker
Suiker naar smaak
16 g Klopfix (van Dr. Oetker)

Voor de afwerking:
Poedersuiker
Vers rood fruit naar keuze

 

Werkwijze

Klop de eieren, de vanille- en kristalsuiker en het zout gedurende 5 tot 7 min op de hoogste stand. Zeef de bloem en spatel die beetje bij beetje onder het eimengsel. Roer niet maar spatel de bloem voorzichtig (maak een 8-beweging), zo wordt de cake luchtig.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep er met een (ijs)lepel wat beslag op. Vorm het tot een mooie cirkel (2 el van het beslag per cirkel, 6 cirkels op een plaat).

Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200° C gedurende ca. 8 à 12 min.

Haal de ronde cakejes van de bakplaat en leg ze op een bord om af te koelen. Leg er ook meteen een theedoek op, zo blijven ze zacht.

Klop de ongeklopte slagroom met de vanillesuiker, suiker en Klopfix stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

Spuit mooie toefjes slagroom in het midden van de sponscakejes.

Vouw ze dicht.

Bestuif voor de afwerking met wat poedersuiker, werk af met stukjes fruit of ander lekkers naar keuze. Voor een X-mas look steek je er kerstprikkers op.

 

Gevulde sponscakejes met rood fruit

 

Bron: recept van de blog Kookmutsjes (met stap-voor-stap foto’s).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

6 Reacties

  1. Mary

    Kan ik de cake van te voren bakken en dan invriezen?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan je inderdaad. Wel de dag zelf vullen uiteraard.
      Succes en smakelijk!

      PS Stop wel een bakpapiertje tussen elke cake zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

      Antwoord
  2. freddy rutten

    ik vond een heerlijk lekker dessert om bij vier uurtje te geven met een heerlijk tas koffie

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat leuk, Freddy, dat mijn oude recepten ook nog gebruikt worden!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Gevulde sponscakejes met rood fruit

by Myriam Minne time to read: 2 min
6