Alle 3 de onderdelen van de yoghurttaart worden in de Magimix CookExpert gemaakt: het deeg, de lemoncurd en het maanzaadglazuur. En alle 3 de onderdelen kwamen perfect uit het toestel. In no-time. Niet dat ik het anders verwacht had, zenne.
Willen jullie zelf eens de ontelbare voordelen van de Magimix CookExpert met eigen ogen zien (en proeven)? Dat kan! Want ik mag vandaag 2 duotickets (waarde: 25 EUR p.p.) weggeven voor de Magimix CookExpert basisworkshop op 18 december bij Profilec in Brugge. Wat moet je hiervoor doen? Simpel! Like mijn pagina op Facebook, like de pagina van Profilec op Facebook, noteer in een reactie waarom jij die workshop graag wil winnen en tag de persoon die je zou meenemen in je reactie. Deelnemen kan tot en met woensdag 29 november. Ik zal donderdag de lottrekking van de winnaars via een Instagram story bekendmaken. Mijn excuses aan de mensen die niet into social media zijn, dit is nu eenmaal mijn job. ?
Oh ja, dit is wat Peggy op 18 december gaat demonstreren:
- Bloemkoolsoepje met geroosterde bloemkool en pistachenootjes
- Risotto met erwtjes en gerookte zalm
- Waterzooi met kip
- Brownie
- Sabayon
- Ijsje
- Advocaat
Met andere woorden: zij gaat wél de DEEG/TAART functie van het toestel gebruiken. Goed bezig, Peggy en shame on me!
Recept voor yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur
Voorbereiding: 5 min
In de oven: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Voor de yoghurttaart:
125 ml volle yoghurt
120 g suiker
240 g bloem
3 eieren
125 ml hazelnootolie
Sap en rasp van 1 biologische citroen
2 tl bakpoeder
Voor het maanzaadglazuur:
1 eiwit
1 el citroensap
170 g poedersuiker
20 g maanzaad
Voor de lemon curd:
Sap van 3 biologische citroenen
Schil van 1 biologische citroen
150 g suiker
3 eieren
1 snufje zout
100 g zachte boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle ingrediënten voor de yoghurttaart in de rvs-kom en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel zo nodig de wanden van de kom tussentijds een keer schoon.
Giet het deeg in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede.
Zet de taartvorm 30 tot 35 min in de oven. Bereid ondertussen de lemon curd.
Voor de lemon curd:
Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 10 min/snelheid 3/95 °C.
Voeg na 1 minuut via de opening in de deksel enkele klontjes boter toe. Wacht tot de stukjes opgenomen zijn en voeg dan weer wat nieuwe stukjes toe.
Giet de lemon curd in een schaaltje en laat goed afkoelen.
Neem de taart uit de vorm en laat hem dan verder op een rooster afkoelen.
Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste taarthelft ruim met lemon curd; laat daarbij de buitenste rand van 2 cm onbedekt.
Zet het bovenste deel weer op het onderste deel van de taart.
Bereid het glazuur:
Doe alle ingrediënten, behalve het maanzaad, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 min/snelheid 3 (zonder verwarmen). Mocht het glazuur iets te dik zijn, voeg dan wat water toe.
Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en bestrooi de taart vervolgens met de maanzaadjes.
Bron: recept van de Magimix website.
0 reacties