- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur

Yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur

 

Yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur

 

Recept voor yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur

Voorbereiding: 5 min
In de oven: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor de yoghurttaart:
125 ml volle yoghurt
120 g suiker
240 g bloem
3 eieren
125 ml hazelnootolie
Sap en rasp van 1 biologische citroen
2 tl bakpoeder

Voor het maanzaadglazuur:
1 eiwit
1 el citroensap
170 g poedersuiker
20 g maanzaad

Voor de lemon curd:
Sap van 3 biologische citroenen
Schil van 1 biologische citroen
150 g suiker
3 eieren
1 snufje zout
100 g zachte boter

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe alle ingrediënten voor de yoghurttaart in de rvs-kom en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel zo nodig de wanden van de kom tussentijds een keer schoon.

Giet het deeg in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede.

Zet de taartvorm 30 tot 35 min in de oven. Bereid ondertussen de lemon curd.

 

Voor de lemon curd:
Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 10 min/snelheid 3/95 °C.

Voeg na 1 minuut via de opening in de deksel enkele klontjes boter toe. Wacht tot de stukjes opgenomen zijn en voeg dan weer wat nieuwe stukjes toe.

Giet de lemon curd in een schaaltje en laat goed afkoelen.

 

Neem de taart uit de vorm en laat hem dan verder op een rooster afkoelen.

Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste taarthelft ruim met lemon curd; laat daarbij de buitenste rand van 2 cm onbedekt.

Zet het bovenste deel weer op het onderste deel van de taart.

 

Bereid het glazuur:
Doe alle ingrediënten, behalve het maanzaad, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 min/snelheid 3 (zonder verwarmen). Mocht het glazuur iets te dik zijn, voeg dan wat water toe.

Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en bestrooi de taart vervolgens met de maanzaadjes.

 

Bron: recept van de Magimix website.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post