Aardbeien, advokaat, meringue

door | nov 23, 2014 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Aardbei

Onlangs hoorde ik op de radio reclame voor Belgische aardbeien. Euh? Hoorde ik dat wel goed? Het aardbeienseizoen is toch al lang voorbij? Wel, blijkbaar niet. En toen ook David Selen in mijn laatste kookles de ‘zomerkoninkjes’ als dessert serveerde, moest ik toegeven: deze smaakten best nog wel lekker. Temeer daar ze kort gebakken werden én geblust met champagne! 🙂

Dat maakt dit dessert in een glas eigenlijk tot het perfecte dessert voor eindejaar: licht, mooi, makkelijk én feestelijk.

Nodig voor 4 glazen

500 g aardbeien
100 g advokaat
200 g yoghurt
Champagne
Boter en suiker
Meringuekoekjes

Werkwijze

Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd ze in twee.
Laat in een pan boter en suiker karamelliseren.
Bak hierin de aardbeien kort.
Blus met champagne.
Mix een mespuntje Xantana door het bakvocht.
Laat afkoelen.

Maak ondertussen de crème van advokaat door de advokaat te mengen met de yoghurt.

Afwerking

Schik de aardbeien samen met wat siroop van het bakken onderin een glas. Lepel hierop de crème van advokaat. Werk af met verkruimelde meringues.

Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.025 andere abonnees

Archief

  • 2021 (119)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

4 Reacties

  1. Fleur

    Ziet er geweldig uit, kun je ons ook vertellen hoeveel suiker en boter we moeten gebruiken? Alvast dank!!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Fleur
      Ik zou gaan voor een klont boter en 1 flinke eetlepel suiker.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Fleur

        Hi Myriam

        Bedankt voor het snelle antwoord. Ik heb nog een vraag, kan ik Xantana ook vervangen door b.v. maizena, kappa of gelatine? Alvast bedankt voor je antwoord.

        Groet Fleur

        PS jouw recept voor macaron met zalm is elke keer weer een succesnummer!

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Hey Fleur
          Je zou de Xantana inderdaad kunnen vervangen door maïzena.
          Succes en smakelijk! 🙂
          Groetjes
          Myriam

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aardbeien, advokaat, meringue

by Myriam time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: