Onlangs hoorde ik op de radio reclame voor Belgische aardbeien. Euh? Hoorde ik dat wel goed? Het aardbeienseizoen is toch al lang voorbij? Wel, blijkbaar niet. En toen ook David Selen in mijn laatste kookles de ‘zomerkoninkjes’ als dessert serveerde, moest ik toegeven: deze smaakten best nog wel lekker. Temeer daar ze kort gebakken werden én geblust met champagne! 🙂
Dat maakt dit dessert in een glas eigenlijk tot het perfecte dessert voor eindejaar: licht, mooi, makkelijk én feestelijk.
Nodig voor 4 glazen
500 g aardbeien
100 g advokaat
200 g yoghurt
Champagne
Boter en suiker
Meringuekoekjes
Werkwijze
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd ze in twee.
Laat in een pan boter en suiker karamelliseren.
Bak hierin de aardbeien kort.
Blus met champagne.
Mix een mespuntje Xantana door het bakvocht.
Laat afkoelen.
Maak ondertussen de crème van advokaat door de advokaat te mengen met de yoghurt.
Afwerking
Schik de aardbeien samen met wat siroop van het bakken onderin een glas. Lepel hierop de crème van advokaat. Werk af met verkruimelde meringues.
Ziet er geweldig uit, kun je ons ook vertellen hoeveel suiker en boter we moeten gebruiken? Alvast dank!!
Dag Fleur
Ik zou gaan voor een klont boter en 1 flinke eetlepel suiker.
Succes en smakelijk!
Myriam
Hi Myriam
Bedankt voor het snelle antwoord. Ik heb nog een vraag, kan ik Xantana ook vervangen door b.v. maizena, kappa of gelatine? Alvast bedankt voor je antwoord.
Groet Fleur
PS jouw recept voor macaron met zalm is elke keer weer een succesnummer!
Hey Fleur
Je zou de Xantana inderdaad kunnen vervangen door maïzena.
Succes en smakelijk! 🙂
Groetjes
Myriam