Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

door | apr 23, 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes
Er zijn dingen waaraan ik niet kan weerstaan. Wanneer ik ze zie, moet ik ze kopen, ook al heb ik niet meteen een recept voor ogen. Dat is zo met rabarber, maar ook met bloedsinaasappel. Zo goed als ik het rabarberseizoen ken (ik kijk er elk jaar weer reikhalzend naar uit!), zo slecht ken ik de periode waarin bloedsinaasappels beschikbaar zijn… Toen ik afgelopen week een groenten- en fruitwinkel binnenstapte in Wommersom (of all places!) – geheel toevallig, ik was recepten voor Elvea aan het shooten bij vriendin-foodfotografe Ann Vertriest en miste lente-ui – botste ik op de felbegeerde bloedsinaasappel. Ik kocht meteen een kilootje! Wat ik zou maken, dat zag ik later wel. Later, dat was 5 minuten nadat ik terug bij Ann was. Pinterest was ook nu weer mijn inspiratiebron voor deze bloedsinaasappel cake met maanzaadjes. Die zag er waanzinnig lekker uit én ik had alle ingrediënten zomaar in huis!

Na een terugrit van meer dan 2u30 – de Brusselse ring op vrijdagavond is de hel – begon ik meteen te bakken. Ja, inderdaad, na 5 recepten met tomaten gemaakt te hebben, vond ik nog de moed om aan de slag te gaan in mijn eigen keuken. Zot zijn doet geen zeer, zei mijn moeder altijd, het jeukt een beetje. Nu ja, tegen het jeuken kan je krabben. ?

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Ingrediënten voor 1 bloedsinaasappelcake met maanzaadjes

195 g bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
240 ml volle Griekse yoghurt
2 tl zeste van wijnappelsienen
200 g suiker
3 eieren
120 ml plantaardige olie
15 g maanzaad
80 ml vers bloedsinaasappelsap + 15 g suiker

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Vet een cakevorm in en bestrooi die met bloem. Zet de vorm apart.

Zeef de droge ingrediënten in een ruime kom. Meng in een andere kom de yoghurt, zeste, suiker, eieren en vanille. Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge en klop tot alles goed gemengd is en je geen klonters meer hebt. Schenk er de olie bij en meng die eronder met een rubberen spatel. Voeg de maanzaadjes toe en roer om te mengen.

Giet het deeg in de voorbereide cakevorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Werk af met dunne plakjes wijnappelsien, als je wil. Lees mijn tip onderaan. Bak de bloedsinaasappel cake gedurende 50-55 min of tot een mes dat je er in het midden insteekt er proper uitkomt.

Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 10 min en zet hem daarna op een rooster om verder af te koelen.

Kook ondertussen het bloedsinaasappelsap samen met de suiker in een sauspan tot de suiker oplost en de mengeling net aan de kook komt. Haal de pan van het vuur.

Giet het glazuur traag over de cake terwijl die nog warm is, waarbij je het glazuur laat indringen. Leg een stuk bakpapier onder het rooster om het overtollige glazuur op te vangen. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem in plakken snijdt.

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Bron: recept van de blog The Whole Bite.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.989 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

6 Reacties

  1. Annet Marsman

    De cake lijkt me heerlijk maar ik heb geen idee wat wijnappelsienen zijn?

    Antwoord
  2. Andrea De wit

    Hallo myriam,
    Vandaag je tarte moi gemaakt. Supper gelukt.
    Alleen had ik een klein probleem om de deeg uit te rollen . Hij scheurde een beetje maar heb het toch kunnen fiksen. Zou ik iets fout gedaan hebben?
    Groetjes en een fijn weekend
    Andrea

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Andrea
      Nee hoor, je hebt niks fout gedaan. Bij mij is dat ook het geval met het deeg van mijn échte Tarte à Moi taart. De finale Tarte à Moi taart (die in de winkel ligt) wordt met een ander deeg gemaakt. Ook het afbranden van de winkelversie gebeurt niet zoals in mijn oorspronkelijke versie.
      Da’s het verschil tussen homemade en industrieel.
      Heb je beide geproefd? Welke vind je ’t lekkerst?
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
      • Andrea De wit

        De taart was supper. Ik persoonlijk vind dat ze beter was dan de industriële taart.ik zal ze zeker nog meerdere keren maken. Zeker met de zomer in het verschiet en het vers fruit uit de tuin. Dank voor het fijne recept. Hopelijk eerste prijs.

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Homemade is altijd beter dan industrieel. Daar is weinig aan te doen… 😉 Leuk dat je ze lekker vond!
          x

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6  +    =  10

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: