- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Ingrediënten voor 1 bloedsinaasappelcake met maanzaadjes

195 g bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
240 ml volle Griekse yoghurt
2 tl zeste van wijnappelsienen
200 g suiker
3 eieren
120 ml plantaardige olie
15 g maanzaad
80 ml vers bloedsinaasappelsap + 15 g suiker

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Vet een cakevorm in en bestrooi die met bloem. Zet de vorm apart.

Zeef de droge ingrediënten in een ruime kom. Meng in een andere kom de yoghurt, zeste, suiker, eieren en vanille. Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge en klop tot alles goed gemengd is en je geen klonters meer hebt. Schenk er de olie bij en meng die eronder met een rubberen spatel. Voeg de maanzaadjes toe en roer om te mengen.

Giet het deeg in de voorbereide cakevorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Werk af met dunne plakjes wijnappelsien, als je wil. Lees mijn tip onderaan. Bak de bloedsinaasappel cake gedurende 50-55 min of tot een mes dat je er in het midden insteekt er proper uitkomt.

Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 10 min en zet hem daarna op een rooster om verder af te koelen.

Kook ondertussen het bloedsinaasappelsap samen met de suiker in een sauspan tot de suiker oplost en de mengeling net aan de kook komt. Haal de pan van het vuur.

Giet het glazuur traag over de cake terwijl die nog warm is, waarbij je het glazuur laat indringen. Leg een stuk bakpapier onder het rooster om het overtollige glazuur op te vangen. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem in plakken snijdt.

 

Bloedsinaasappel cake met maanzaadjes

 

Bron: recept van de blog The Whole Bite.

Related Post