Confituurcake voor een zalige zondag… of maandag… of… of… of vrijdag…

Vrijdag 1 maart vandaag. Wanneer jullie dit lezen, dan ben ik in Jeruzalem mijn 6de marathon aan het lopen. Toptijden zal ik er niet neerzetten. Daarvoor is het er te warm èn vooral véél te heuvelachtig. Het parcours is er op géén enkel moment vlak. Maar sowieso, mijn finishtijd maakt mij niks uit. Ik loop voor het plezier èn voor het reisje dat eraan vastzit. Voor mij geen marathon in Antwerpen of Brussel… Een marathon lopen is voor mij synoniem van een stad ontdekken.

En zo is koken èn eten voor mij synoniem van genieten. Daar is deze cake een uitstekend voorbeeld van. Alleen spijtig dat ik ‘m zelf niet heb kunnen proeven, wegens mijn Scandinavisch dieet dat ik volg(de). Maar mijn huisgenoten hebben genoten in mijn plaats. Dubbel en dik. De topper Club – Anderlecht was nog niet halfweg, mijn cake was dat wel al. Zegt genoeg zekers?

Ingrediënten nodig voor 8 à 10 personen

6 eieren
300 g suiker
1 el vanille-extract
180 g boter
450 g patisseriebloem
1 zakje gist
150 g confituur of gelei
Poedersuiker

Bereiding

Warm de oven voor op 190° C.
Vet een tamelijk hoge bakvorm in van 25 cm diameter.

Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
Klop de eieren en de suiker op.
Voeg de bloem en de gist toe en meng goed.
Voeg het vanille-extract en de gesmolten boter toe en meng.

Giet de helft van het beslag in de vorm.
Bedek met de confituur, behalve op de randen.
Giet er de rest van het deeg over.

Laat 45 à 50 minuten bakken.
Laat volledig afkoelen voor je de cake ontvormt.
Bestrooi met poedersuiker.

Tips:
Voor deze cake gebruikte ik gelei van braambessen en zwarte bessen.
Ik bakte hem in een tulbandvorm.

Smakelijk!

Myriam

Bron: recept van Common Cook.

Related Post

Tags: , , , , ,

Confituurcake voor een zalige zondag… of maandag… of… of… of vrijdag…

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: