- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Magische bresilienne rijsttaart

Magische bresilienne rijsttaart

Recept voor magische bresilienne rijsttaart

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Bakken: 50 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de taart:
150 g bloemsuiker
200 g zelfrijzende bloem
4 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1/2 liter melk
1 blik roomrijst (400 g)
Een beetje boter (of bakspray) en bloem voor je vorm

Voor de afwerking:
200 ml room
Bloemsuiker naar eigen smaak
Brésilienne nootjes

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Boter een flanvorm in en bebloem hem.

Splits de eieren.

Zeef de bloem en de poedersuiker.

Meng alle ingrediënten, behalve het eiwit.

Klop het eiwit luchtig en meng dit voorzichtig onder het deegmengsel. Schrik niet: het deeg zal erg vloeibaar zijn.

Giet het deeg voorzichtig in je flanvorm en bak gedurende 50 min.

Indien de taart wat te donker kleurt bovenaan, kan je er een vel aluminiumfolie over leggen.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster. De bovenkant van de taart zal inzakken, maar dat is niet erg. Hier komt immers nog een laag slagroom op.

Afwerking

Klop de slagroom stijf samen met de bloemsuiker.

Breng de slagroom bovenop de taart aan.

Bestrooi ze met de brésilienne nootjes.

Bewaar de taart in de koelkast en dien ze goed koud op.

 

Magische bresilienne rijsttaart

Bron: recept van de blog Ik hou van bakken.

Related Post