Cheesecake better than in Vegas

Kan ik met pensioen gaan? Nu? Please! Niet dat ik me te oud voel om te werken, zenne. Verre van! Maar ik wil bakken én koken én bakken. Zoveel recepten die ik nog wil maken en zo weinig tijd…

Wie mij volgt op Instagram kreeg het al te zien: ik nam een abonnement op het Franse magazine Fou de Patisserie én, terwijl ik dan toch bezig was, bestelde ik er meteen nog een paar oude nummers bij én de special van Christophe Michalak én de special met de 100 mooiste taarten van chefs… Die magazines werden geleverd op Valentijn en ik dook al meteen de eerste avond het bed in met Michalak. Allez, met zijn magazine, he mannekes! Wat denken jullie wel van me! 🙄

Oh, oh, oh, wat een kanjer! Nu heb ik het wel over de man… 😀 En wat een toffe recepten. Ik wil àlles maken. Pas op, bijlange niet àlles is haalbaar, maar een groot deel is dat wel en die recepten wil ik dus allemaal bakken en met jullie delen. Maar dat gaat dus nooit lukken. Zucht. Soit. Ik ben begonnen met één van de eenvoudigste recepten uit het magazine: dat van deze “Cheesecake meilleur qu’à Végas“. Die zag er zo appétisant uit dat ik hem helemaal bovenaan mijn à faire lijstje zette. Oh ja, schijn bedroog niet in dit geval. Ik had ook niet anders verwacht…

Tableware: borden van Roos Van de Velde uit de collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Cheesecake better than in Vegas

 

Recept voor cheesecake better than in Vegas

Voorbereidingstijd: 20 min
Bakken: 40 min
Afkoelen: min 1 uur in de diepvries
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor de cheesecake met passievrucht:
265 g Philadelphia (of St. Môret)
80 g griessuiker
5 g bloem
1 ei
1 dooier
20 g zure room
1 blaadje gelatine (2 g)
50 g passievruchtensap (5 cl)

Varia:
1 pakje Bretoense zandkoekjes
1 klont boter
1 mango
1 limoen

 

Bereiding

Voor de cheesecake met passievrucht:
Verwarm de oven voor bij 85° C.

Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water.

Verwarm het passievruchtensap in de microgolfoven en los er de uitgeknepen gelatine in op.

Giet het warme vruchtensap in een mengkom (of in de kom van een staande mixer). Voeg de Philadelphia en de zure room toe. Klop stevig met een klopper. Voeg er het ei, de dooier en suiker aan toe. Spatel er de gezeefde bloem onder. Het beslag van de cheesecake moet glad zijn, zonder klonters.

Giet het beslag in silicone vormen van 5 cm diameter en 4 cm hoog. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 40 min.

Laat de cheesecake afkoelen op een rooster en zet hem daarna minimum 1 uur in de diepvries.

 

Afwerking

Vermaal de zandkoekjes tot kruimels in de food processor.

Smelt de boter en meng die onder het koekjespoeder. Dit stond niet in het oorspronkelijke recept, maar op die manier plakt de bodem beter.

Duw de verkruimelde koekjes in een ring van 5 cm diameter en ontvorm de cheesecake erop. Laat ontdooien.

Snijd de mango in kleine blokjes en bind die met de rest van de gemixte mangopulp.

Schik de mangoblokjes op het cheesecakeje.

Werk af met limoenzeste.

 

De truc van Michalak:
Het slagen van dit dessert hangt af van het bakken. De cheesecake moet nog wiebelen zoals een crème caramel na het bakken.

 

Cheesecake better than in Vegas

 

Bron: recept van Christophe Michalak verschenen in de Hors-Série #3 van Fou de Patisserie.

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , ,

Cheesecake better than in Vegas

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: