Moraal van het verhaal: ik moet noodgedwongen vaak mooie uitnodigingen afbellen. Zo ook die van het PR-bureau Yapado dat me onlangs had uitgenodigd voor een avondje Dinner On A Lake om er het Lidl assortiment duurzame vis te ontdekken… Wat had ik daar spijt van, zeg! Ik ben fan van het Dinner On A Lake concept én ik ben helemaal pro duurzame vis. Maar ik had me al geëngageerd en ik ben nogal principieel: een gegeven woord is een gegeven woord en daar wijk ik niet van af, ook al komt er iets leukers uit de bus.
Uiteraard zag ik bij heel wat collega-bloggers de leukste Instagram stories passeren. Jaja, dat zag er daar dik in orde uit op het water! Vooral het roereitje geserveerd in de eierschaal trok mijn aandacht. Wat een tof idee! Ik vroeg het recept op en kreeg het meteen doorgemaild. Bedankt, Amy! Enig obstakel nog: hoe zou ik mijn eierschaal zo kaarsrecht afgesneden krijgen? ? Google is your friend en nog geen kwartier later had ik een “eionttopper” besteld. Het ding – waarbij ik mijn ernstige twijfels had – werd de dag erna al netjes geleverd. Wel, die bedenkingen waren voor niks nodig. Eitjes onttoppen is een eitje! See what I did there? Geen enkel ei gesneuveld!
Ik presenteerde mijn roereitje in de Peking Duck Foot die ik ondertussen 5 jaar geleden of zo van Serax kreeg… Beter laat dan nooit, denk ik dan. En hoewel dit roereitje een fantastisch hapje is voor Pasen, ga ik het ook in mijn kerstmenu opnemen, want dit is echt feestelijk, mijn gedacht!
Recept voor luchtig roereitje met gerookte forel
Bereiden: ± 15 min
Rusten: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
4 eieren
150 ml room (half opgeklopt)
1 forelfilet, in blokjes gesneden
Beetje bieslook
Peper en zout
Nootmuskaat
Cayennepeper
4 takjes dille voor de afwerking
Bereiding
Breek de eieren, kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.
Maak een roereitje met de eieren. Let op: dit roereitje moet nog nat van structuur zijn.
Als het roereitje klaar is, doe je het in een koude kom. Laat het afkoelen. Snijd de bieslook fijn en roer die eronder.
Klop de room half op en spatel die eronder. (Ik nam minder room!) Laat opstijven in de koelkast.
Verdeel het luchtig roereitje in glaasjes (of in het eitje!) en werk af met de forelblokjes en een takje dille.
Bron: recept van Lidl.
Hallo Myriam,
Heb je de ei-onttopper bij bol.com besteld? Lijkt me een leuk hebbedingetje..merci en groetjes,chantal
Inderdaad, Chantal. ’s avonds om 20u besteld en de volgende dag in de voormiddag al geleverd. Maar misschien heeft Marian van de Kookwinkel dit ook?
Alleen had ik geen tijd om even op en af naar Oosterzele te rijden. Dan is Bol best handig. 😉
Veel plezier, succes én smakelijk!
Ik heb nu ook een ei-onttopper, maar het is lastig om leuke recepten hiervoor te vinden. Heb jij nog suggesties?
Hey Shianna
Ik heb hier ooit eens een soufflé glacé in geserveerd gezien, dacht ik.
Als ik iets tegenkom, laat ik het hier weten.