Luchtig roereitje met gerookte forel

Dit luchtig roereitje met gerookte forel is het eenvoudigste hapje dat al op deze blog verschenen is. K-ei-simpel en k-ei-lekker! Want wat is het toch weer druk! Ik krijg het amper nog gebolwerkt. Het regent uitnodigingen voor blogevents, mijn kooklessen zijn terug gestart (ik beperkt me niet alleen tot Spermalie, maar ga ook nog regelmatig bij David Selen, bij Peggylicious en 1 keer per maand bij een privé kookclubje in Gent), ik loop terug langere afstanden (afgelopen zaterdag al 18 km!) én last but not least het voetbal is terug gestart en er zitten een paar mooie verplaatsingen/reisjes naar Madrid, Monaco/Nice en Dortmund aan te komen,…

Moraal van het verhaal: ik moet noodgedwongen vaak mooie uitnodigingen afbellen. Zo ook die van het PR-bureau Yapado dat me onlangs had uitgenodigd voor een avondje Dinner On A Lake om er het Lidl assortiment duurzame vis te ontdekken… Wat had ik daar spijt van, zeg! Ik ben fan van het Dinner On A Lake concept én ik ben helemaal pro duurzame vis. Maar ik had me al geëngageerd en ik ben nogal principieel: een gegeven woord is een gegeven woord en daar wijk ik niet van af, ook al komt er iets leukers uit de bus.

Uiteraard zag ik bij heel wat collega-bloggers de leukste Instagram stories passeren. Jaja, dat zag er daar dik in orde uit op het water! Vooral het roereitje geserveerd in de eierschaal trok mijn aandacht. Wat een tof idee! Ik vroeg het recept op en kreeg het meteen doorgemaild. Bedankt, Amy! Enig obstakel nog: hoe zou ik mijn eierschaal zo kaarsrecht afgesneden krijgen? 🤔 Google is your friend en nog geen kwartier later had ik een “eionttopper” besteld. Het ding – waarbij ik mijn ernstige twijfels had – werd de dag erna al netjes geleverd. Wel, die bedenkingen waren voor niks nodig. Eitjes onttoppen is een eitje! See what I did there? Geen enkel ei gesneuveld!

Ik presenteerde mijn roereitje in de Peking Duck Foot die ik ondertussen 5 jaar geleden of zo van Serax kreeg… Beter laat dan nooit, denk ik dan. En hoewel dit roereitje een fantastisch hapje is voor Pasen, ga ik het ook in mijn kerstmenu opnemen, want dit is echt feestelijk, mijn gedacht!

 

Luchtig roereitje met gerookte forel

 

Recept voor luchtig roereitje met gerookte forel

Bereiden: ± 15 min
Rusten: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
4 eieren
150 ml room (half opgeklopt)
1 forelfilet, in blokjes gesneden
Beetje bieslook
Peper en zout
Nootmuskaat
Cayennepeper
4 takjes dille voor de afwerking

 

Bereiding

Breek de eieren, kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.

Maak een roereitje met de eieren. Let op: dit roereitje moet nog nat van structuur zijn.

Als het roereitje klaar is, doe je het in een koude kom. Laat het afkoelen. Snijd de bieslook fijn en roer die eronder.

Klop de room half op en spatel die eronder. (Ik nam minder room!) Laat opstijven in de koelkast.

Verdeel het luchtig roereitje in glaasjes (of in het eitje!) en werk af met de forelblokjes en een takje dille.

 

Bron: recept van Lidl.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Luchtig roereitje met gerookte forel

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: