Ik kan er niet tegen. Lees: IK KAN ER NIET TEGEN! Wanneer ik alleen de intro tot een recept zie, maar de rest verborgen zit achter een betalende pro-account, dan is de kans groot (lees: ZEER GROOT) dat ik voor de bijl ga en me een abonnement aanschaf. En al helemaal als dat recept van mijn favoriete IG-chef Jules Cooking is. Zo ook vorige week. Jules deelde op zijn Instagram profiel een sneak peek van deze oestercrème. Geen hoeveelheden, geen recept,… daarvoor kon je terecht op de betalende Gronda app. Nu stond ik al lang in dubio of ik al dan niet een pro-account zou nemen. Maar dit recept voor oesters met daikonsalade en oestercrème deed me overstag gaan. (Al lust ik zelf geen oesters!) Ach, voor 5 euro/maand kon ik niet sukkelen, toch? En is dit geen ideaal Kersthapje? Soit, alle excuses zijn goed… 😅
Ik presenteerde de oesters op een handgemaakt bord van mijn buurvrouw Viviane. Die maakt écht de mooiste borden en handtassen. In dat laatste heb ik geen interesse, in dat eerste des te meer. Onlangs opende ze een pop-up-for-one-day en ik kocht maar liefst 6 borden. Nu Viviane toch het ruime sop gekozen heeft voor onbepaalde duur, vertrouwde ze me een dozijn borden en kommetjes toe. Ikke blij en zij blij wanneer ik haar vermeld. Nu, stel dat je een bord van haar zou willen, dan ga je geduld moeten oefenen: ze is met haar man gaan zeilen tot ze het beu zijn. Die twee kennende kan dat wel even duren… (Mij niet gelaten, hoe langer ze wegblijft, hoe langer ik haar bordjes kan gebruiken!)
Oesters met daikonsalade en oestercrème
Equipment
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
Voor de oestercrème:
- 70 g oester
- 2 g zout
- 10 g citroensap
- 20 g eiwit
- 20 g sushi azijn
- 250 g neutrale olie
Voor de daikonsalade:
- 1 stuk daikon
- Mayonaise
- Limoensap en -rasp
- Peper en zout
Voor de afwerking:
- Zeekraal
- Oost-Indische kers
- Bloemetjes van oesterblad (Jules gebruikte Dahlia)
Instructies
Voor de oestercrème:
- Mix de oester, het zout, het citroensap, het eiwit en de sushi azijn tot een glad mengsel in de blender.
- Voeg nu langzaam de olie toe tot de massa begint te binden als een crème.
- Schep de oestercrème in een spuitzak.
Voor de daikonsalade:
- Snijd de daikon in fijne brunoise.
- Meng naar smaak met limoensap en -rasp en mayonaise.
- Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Spuit de oestercrème in de lege oesterschelpen.
- Schik er dan een el daikonsalade op.
- Spuit er 5 dotten oestercrème op en werk af met 3 stukjes oester per schelp.
- Werk af met de garnituren en serveer meteen.
Bron: recept van Jules Cooking op de Gronda pro-app.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks