Recept voor luchtig roereitje met gerookte forel
Bereiden: ± 15 min
Rusten: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
4 eieren
150 ml room (half opgeklopt)
1 forelfilet, in blokjes gesneden
Beetje bieslook
Peper en zout
Nootmuskaat
Cayennepeper
4 takjes dille voor de afwerking
Bereiding
Breek de eieren, kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.
Maak een roereitje met de eieren. Let op: dit roereitje moet nog nat van structuur zijn.
Als het roereitje klaar is, doe je het in een koude kom. Laat het afkoelen. Snijd de bieslook fijn en roer die eronder.
Klop de room half op en spatel die eronder. (Ik nam minder room!) Laat opstijven in de koelkast.
Verdeel het luchtig roereitje in glaasjes (of in het eitje!) en werk af met de forelblokjes en een takje dille.
Bron: recept van Lidl.