Hap en Tap logo zonder streep
Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

21 aug 2017 | Events, Hap & Tap op stap, Reviews

Dinner in the Sky, dat kende ik al. Ik was zelfs 2 keer te gast in Brussel om er 30 m boven de begane grond te dineren: 1 keer aan het jubelpark en 1 keer aan het atomium. Maar Dinner on a Lake? Neen, daar had ik nog niet van gehoord. Ik was dan ook reuzebenieuwd toen de uitnodiging in mijn mailbox viel. Het feit dat ik met mijn +1 ter plaatse, in Zottegem that is, na het diner mocht blijven overnachten en ook nog een wandelkaart kreeg met de mooiste wandelroutes in de Vlaamse Ardennen om de omgeving te verkennen, maakte de uitnodiging er alleen maar beter op.

Dinner on a Lake: exclusief dineren in een idyllische setting

Vijf minuten of neen, 2 minuten nadat ik de invitatie kreeg, was ik al op de website van Dinner on a Lake aan het surfen. Wat ik las, stemde me al helemaal blij: “Dinner On a Lake is een drijvend restaurant, waar je gezellig samen kan dineren op het water. Heb je het graag eens wat exclusiever? Wij serveren je een heerlijk diner, gemaakt aan boord door onze topchefs bij de ondergaande zon die daarna plaats maakt voor een schitterende sterrenhemel. Picture perfect, toch?

Een ongezien culinair concept! Kom even onthaasten omgeven door de stille natuur. In het midden van een meer wordt het eten voor je neus klaargemaakt. Geniet met je lief, vrienden of collega’s van deze ​“never seen before lake experience”!

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

Tegen alle verwachtingen in slaagden mijn man en ik erin om op korte termijn een gaatje te vinden in onze drukke agenda’s. Elke week is er een andere topkok aan de slag op het vlottende restaurant en op de avond die voor ons paste, was Lily Joan Roberts de chef van dienst. Deze jongedame kookt veganistisch. Nu zijn mijn man noch ikzelf vegetariër, laat staan veganist, maar we staan wel open voor nieuwe dingen. Wel, het is ongelooflijk wat Lily, zo jong nog, presteert: ondanks de ‘beperkingen’ (geen vlees, geen vis, geen dierlijke producten,…) slaagt ze erin de mooiste en meest smaakvolle gerechten te serveren. Lily kan toveren! En dat niet alleen. Lily is ook een verteller. Doorheen haar menu vertelt ze een verhaal: zo vertegenwoordigt elk gerecht en elk ingrediënt een fase van de groeicyclus van planten. Hier is over nagedacht!

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

HAPJE: Veganistische oester
De bron van het leven, water

AMUSE: Puree van witte bonen en gekaramelliseerde look en gepoft mosterdzaad, pompoenpitcracker en -sausje met dederzaadsnoepje
Het beginnen leven: zaden en scheuten

VOORGERECHT: Soep van geroosterde venkel, ui en kurkuma, met aardappeleilandje in ‘aarde’ van ajuin en venkel
Groei onder de aarde: knollen en wortels

HOOFDGERECHT: Polenta met gegrilde groenten, auberginekaviaar en 3 groene sauzen
Bloei boven de grond: groenten en kruiden

DESSERT: Taartje van geroosterde hazelnoot met een vulling van gekaramelliseerde peren en tijmconfituur van abrikozen en jasmijn, amandelcrème, hazelnoottoffee, gojibessen en hazelnootcrunch
Terug naar de aarde: noten, (gedroogd) fruit

Hiermee is de cyclus rond: deze ingrediënten worden immers de voedingsbodem voor nieuw leven.

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

Tot zover het menu. En dan nu de beleving. Tjah, woorden schieten hier eigenlijk tekort. Het gebeurt niet vaak dat ik met mijn mond vol tanden sta, maar Dinner on a Lake is zo onbeschrijflijk fijn, romantisch, idyllisch, uniek en al. Het is echt een onvergetelijke ervaring, een sprookje. Van het onthaal door het supervriendelijke, jonge team tot je terug op het bootje stapt om terug te varen, verloopt alles perfect. Het uitzicht op het kasteel van Leeuwergem is prachtig, de sfeer op het drijvend restaurant is ongedwongen en loungy en door de aanwezigheid van het water, de zwanen,… komt zelfs het grootste Duracell konijn als ik helemaal tot rust. Al zal de Gin-Tonic er ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Ik kan iedereen met de hand op het hart zo’n avondje aanbevelen. Snel zijn is wel de boodschap. Dinner on a Lake gaat maar door tot 17 september. Daarna is het weer gedaan voor een jaar…

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

You don’t have to go far away to live the goodlife

Na het Dinner reden mijn Bob (altijd handig dat mijn man al 50 jaar geen druppel alcohol meer drinkt!) en ik naar onze B&B Fine Fleur waar Axel ons met de beste zorgen omringde: een verzorgde kamer met zalig bloemetjesbehang in Laura Ashley stijl (zou dat de link zijn met de naam van de B&B?), een bijzonder uitgebreid ontbijt ‘doorspekt’ met de vele verhalen van de uitbater,… Gastvrijheid is geen loos woord bij Fine Fleur.

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

Helemaal gelukkig trokken we naar Zwalm om er het teveel aan calorieën af te wandelen. Nu ja… het werd dus lopen in mijn geval. Mijn man heeft veel kwaliteiten, maar hij heeft ook 1 minder kantje: hij houdt niet van sporten. En dat voor een judotrainer, hoor ik jullie denken. Tjah, fietsen, wandelen,… het is niet (meer) aan hem besteed. Een ander motiveren om te bewegen, dat kan hij als de beste, maar zelf… is hij liever lui dan moe.

Erg was dat niet. Ik zocht en vond in mijn wandelgids ‘Koplopen‘ een Gourmand Route van 10,6 km in Zwalm. Ik zou van het ene knooppunt naar het andere lopen, terwijl manlief de terrasjes van de oude volkscafés die op de route lagen zou verkennen. Een strak plan, zo leek me. Maar dat was buiten het feit gerekend dat we maandag 14 augustus waren en dat alle zaken potdicht waren op maandagmorgen… Ach wat, des te beter voor zijn lijn. Euh, welke lijn? Een dikke streep is ook een lijn, in zijn geval. ?

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

Ikzelf genoot van élke meter van de prachtige wandelroute. De start was aan taverne-restaurant De Zwalmmolen in Zwalm. Vandaar ging het gedurende ca. 4 km over een smal paadje langs de oevers van de Zwalm. Ik kwam, op enkele eenzame vissers na, niemand tegen. De wereld was van mij alleen. Daarna werd het pittiger en werd het landschap glooiend. Mijn kuiten protesteerden (want ik had de dag ervoor de meer dan 500 trappen van de Sint-Romboutstoren in Mechelen beklommen, volgende week meer hierover), maar de mooie landschappen met her en der rustieke hoevetjes en de panoramische uitzichten maakten alles goed. Waarom zou je naar de Ardennen rijden als je de Vlaamse Ardennen hebt? Dit is het wandelwalhalla voor liefhebbers van natuur en rust!

Ook zin om deze route te wandelen/lopen? Volg dan volgende bordjes: 1 – 68 – 5 – 6 – 7 – 10 – 11 – 88 – 91 – 90 – 86 – 9 – 4 – 3 – 2 – 1.

Tips:
Wil je zeker zijn van een plekje om je honger of dorst te stillen? Check dan op voorhand de openingsuren van de restaurants op de route. Tijdens het weekend is reserveren warm aanbevolen.
Ga je ook op pad in het wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen, gebruik dan #wandelwalhalla om je avonturen te delen!

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

 

Ontdek hier de site van Dinner On a Lake: www.dinneronalake.be.
Ontdek hier de site van Lily Joan Roberts: www.lilyjoanroberts.com.
Ontdek hier de site van Toerisme De Vlaamse Ardennen: www.toerismevlaamseardennen.be.
Ontdek hier de site van Wandelwalhalla: www.wandelwalhalla.be.

 

 

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.484 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

 1. Rob

  Prachtig verslag!
  Ik ga het later deze week nog eens in alle rust doorlezen.
  Bedankt voor je inspiratie.

  Groet,

  Rob van foodrob.com

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Dinner on a Lake: heerlijk tafelen aan het water

by Myriam Minne time to read: 5 min
1