Hap en Tap logo zonder streep

Dinner in the Sky met Zwitserse kazen

30 jun 2014 | Events, Reviews

“Het spijt me verschrikkelijk.” “Jammer!” “Business before pleasure…” Ik ben heel goed geworden in het mij verontschuldigen. Sinds ik een nieuwe job heb (en nog in mijn proefperiode ben, al werd die afgeschaft, schijnt het), ben ik een expert geworden in het afslaan van bloggersuitnodigingen… Tot afgelopen week. Het onderwerp luidde als volgt: “Uitnodiging Dinner in the Sky – met Pascal Devalkeneer en Kaas uit Zwitserland!”

 

Ting, ting! Red alert! Ik klikte de mail van Chrissy meteen open (ook al zat ik op dat moment aan de Mont Ventoux, gelukkig was er WiFi in het hotel!) en las verder:

“Hi Myriam,

Waarschijnlijk valt het niet te combineren met je job maar.. Ik waag mn kans ;-).

Zin om komende dinsdag (vanaf 12u) naar ons Dinner in The Sky te komen aan het Jubelpark?

Tweesterrenchef Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt) verwent ons met een menu op basis van Kaas uit Zwitserland.

Zou super zijn mocht je kunnen komen, is echt een onvergetelijke ervaring! Laat je me snel iets weten, we hebben nog een plaatsje?

Groetjes,

Chrissy”
Dit kon ik ON-MO-GE-LIJK afslaan. Echt niet. Hier MOEST ik bij zijn. Twee vervelende details: ik had net 2 dagen verlof genomen (voor mijn trip naar de Mont Ventoux) en de laatste week van de maand is nét de drukste van heel de maand, want dan moet ik voor al mijn klanten (en dat zijn er steeds meer…) de Facebook kalenders voorbereiden voor de komende maand… Tant pis. Ik waagde het erop en mailde mijn baas met de vraag of ik 1/2 dag verlof mocht opnemen. Allez, ik forwarde eigenlijk de mail van Chrissy, zo kon hij meteen zien wat voor een ongelooflijke kans ik kreeg… Die kon hij me toch niet weigeren… Wel?

 

Nee dus, het feit dat jullie dit lezen, betekent dat ik mocht gaan… Wat een geluk, want dit was van àlles wat ik als blogster al mocht meemaken het TOPmoment. Letterlijk en figuurlijk. Een absolute hoogvlieger!

We werden onthaald met een heerlijk glaasje van de beste bubbels, uiteraard vergezeld van een assortiment kazen van Zwitserland. De zon scheen, de temperatuur was meer dan aangenaam en de tafel was bijzonder leuk gedekt met Zwitserse gadgets: een pet en zonnebril, een koetje en een sleutelhanger met een koebel, allemaal met het embleem van de Zwitserse vlag. Dit kon al niet meer stuk.

 

Een half uur later was het dan zover. Eén voor één werden we zorgvuldig vastgegespt en ging de tafel met z’n 22 gasten en sterrenchef de hoogte in voor wat een onvergetelijke gastronomische ervaring met een uniek uitzicht op het Jubelpark en bij uitbreiding, over de hele hoofdstad en haar omgeving zou worden. Was ik even blij dat ik geen rok aanhad of loszittende schoentjes! 🙂

 

Pascal Devalkeneer kookt ‘hemels’ (ik ben trots op mijn woordspeling, hihi!) en de bijpassende wijnen waren subliem, al beperkte ik mij tot af en toe eens nippen. Tenslotte, moest ik hierna nog werken en ik zag het ook niet zo zitten om ‘beneveld’ zo’n 50 meter boven de begane grond te hangen…

Ik ga niet uitweiden over elk gerecht. Ik laat jullie gewoon meegenieten van het menu en de bijhorende foto’s. Die spreken voor zich. Dit was ON-WAAR-SCHIJN-LIJK lekker. Hier schieten superlatieven tekort.

Fondue van Taleggio kaas
Grissini met tomatenpoeder

Reepjes gerookte zeeduivel met tomatenjus
Zwarte olijfolie met wilde kruiden
 
Gemarineerd rundvlees “Arabica”

Gepocheerd ei met gebakken eekhoorntjesbrood
Vlokken Gruyère d’Alpage AOP en zomertruffels

Borst van gevogelte “Riviera”
Courgettebloem en calamar

 

Assortiment Zwitserse kazen

Tiramisu op eigen wijze

 
Champagne Laurent Perrier
Met goud bekroonde wijnen, Concours Mondial van Brussel
S. Pellegrino & Acqua Panna
 
Grands crus Nespresso
Koekjes Dandoy

Genietend van de keuken en het uitzicht, vernam ik nog dat Dinner in the Sky een op en top Belgisch  initiatief is dat ondertussen in meer dan 45 landen hoge toppen scheert. Onlangs kwamen daar nog Mexico, Qatar en Shanghai bij.

 

 

Wat heb ik nog meer geleerd? Dat er verschillende soorten Gruyère bestaan met heel uiteenlopende smaken én dat Gruyère veel meer is dan alleen maar de kaas om over de spaghetti te strooien!

Bedankt Chrissy van Sparkies om na alle ‘njets’ die je al kreeg van mij toch te blijven volhouden.
Bedankt Kazen uit Zwitserland. Dit vergeet ik nooit. Ik zal nooit meer over de finish van de 20KM door Brussel lopen zonder hieraan terug te denken. Dit is écht een once-in-a-lifetime!

Wil je na het lezen van dit verslag dit zelf ook graag meemaken? Dat kan, surf naar de website van Dinner in the Sky en reserveer je stekje. Let wel: er hangt een stevig prijskaartje aan vast om tussen de sterren te genieten van een sterrenkeuken, maar geloof mij, het is elke cent dubbel en dik waard!

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.376 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Dinner in the Sky met Zwitserse kazen

by Myriam time to read: 3 min
0