Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

Ik begin jullie goed te kennen. Jullie = mijn volgers. Of fans. Al vind ik fans zo grootsprakerig klinken. Precies alsof ik een vedette ben. Haha, jullie mogen het me laten weten als ik naast mijn schoenen begin te lopen, zenne! Jaja, ik sta al in de ‘boekskes’. Neeje, niet dàt soort boekskes. Deze maand sta ik met mijn taart van Tarte à Moi in het magazine van Delhaize en in december zal ik met mijn feestmenu in de Libelle Lekker staan. Soit, ik wist dus onlangs dat mijn kaashapje met Père Joseph goed ging scoren bij jullie. Wel, jullie stelden me niet teleur: het werd reeds ontelbare keren bekeken. Vandaag doe ik nog een boude uitspraak: ook dit Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale gaat het goed doen. Misschien zelfs nog beter dan het vorige. Het ziet er minder moeilijk uit en dat spreekt meestal aan.

Bovendien is het een vegetarisch hapje. Of, als je het groter maakt, voorgerecht. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik moeite heb moeten doen om het vegetarisch te houden. Na het loskloppen van de St. Môret wilde die niet terug opstijven en het heeft geen haar gescheeld of ik had er een geweekt en uitgeknepen gelatineblaadje onder geroerd, maar ik bedacht me nog net op het nippertje. (Niet zoals vorig jaar wanneer ik doodleuk kalfsfond gebruikte in de vinaigrette bij een zogezegd ‘vegetarisch’ voorgerecht).

Ik loste het probleem op door het hapje in een dresseerring te maken met een plastic bandje erin. Ik liet alles even terug stevig opstijven in de diepvries en de klus was geklaard. Heb je geen plek in je diepvries, dan raad ik je aan om 1 blaadje gelatine te weken in ruim koud water, die uit te knijpen en die gedurende 30 sec op te lossen in je microgolf. Meng de gelatine onder de St. Môret en laat de hapjes opstijven in de koelkast. Met een mespuntje agar-agar zou het ook lukken én blijft het ook vegetarisch! Ik word nog een kenner. 😀

 

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

 

Ingrediënten voor 4 hapjes

Voor het groententimbaaltje:
1 vlootje St. Môret
2 tomaten, gepeld en ontdaan van de pitjes
1 teentje look, fijngehakt
1 courgette
1 aubergine
De blaadjes van 1 takje verse tijm, geritst
Gesneden bieslook
Peper en zout
Olijfolie

Voor het krokantje:
50 g geraspte Passendale
Sesamzaadjes en/of maanzaadjes

Voor het slaatje:
100 g mesclun mix
Olijfolie
Het sap van 1/2 citroen

 

Werkwijze

Snijd 4 plakjes van de aubergine en de courgette.

Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm vier driehoeken van geraspte Passendale kaas op het papier en strooi er sesam- en/of maanzaadjes over.  Schuif in de oven gedurende een 5 à 8-tal min. De kaas moet gesmolten zijn, maar mag nog niet krokant gebakken zijn, anders lukt het niet meer om er kuipjes van te vormen.

Klop de St. Môret kaas los en roer er naar smaak fijngesneden bieslook onder. Kruid met peper en zout en schep in een spuitzak.

Strijk de aubergineschijfjes en plakjes courgette in met olijfolie en strooi er de geritste tijm over. Bak alle plakjes kort in een grillpan op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

Fruit de fijngehakte knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten toe en bak gedurende 2 min. Laat afkoelen.

Stel nu het groententimbaaltje samen: schik onderaan in de basis een plakje gegrilde aubergine, hierop komt de tomaat, spuit er nu de St. Môret op en werk af met een plakje courgette.

Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Schik de salade in de krokantjes van Passendale en serveer de hapjes meteen.

 

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

 

Bron: recept vertaald van en geïnspireerd op een recept van de website Mujer Hoy.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , ,

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: