- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

 

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

 

Ingrediënten voor 4 hapjes

Voor het groententimbaaltje:
1 vlootje St. Môret
2 tomaten, gepeld en ontdaan van de pitjes
1 teentje look, fijngehakt
1 courgette
1 aubergine
De blaadjes van 1 takje verse tijm, geritst
Gesneden bieslook
Peper en zout
Olijfolie

Voor het krokantje:
50 g geraspte Passendale
Sesamzaadjes en/of maanzaadjes

Voor het slaatje:
100 g mesclun mix
Olijfolie
Het sap van 1/2 citroen

 

Werkwijze

Snijd 4 plakjes van de aubergine en de courgette.

Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm vier driehoeken van geraspte Passendale kaas op het papier en strooi er sesam- en/of maanzaadjes over.  Schuif in de oven gedurende een 5 à 8-tal min. De kaas moet gesmolten zijn, maar mag nog niet krokant gebakken zijn, anders lukt het niet meer om er kuipjes van te vormen.

Klop de St. Môret kaas los en roer er naar smaak fijngesneden bieslook onder. Kruid met peper en zout en schep in een spuitzak.

Strijk de aubergineschijfjes en plakjes courgette in met olijfolie en strooi er de geritste tijm over. Bak alle plakjes kort in een grillpan op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

Fruit de fijngehakte knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten toe en bak gedurende 2 min. Laat afkoelen.

Stel nu het groententimbaaltje samen: schik onderaan in de basis een plakje gegrilde aubergine, hierop komt de tomaat, spuit er nu de St. Môret op en werk af met een plakje courgette.

Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Schik de salade in de krokantjes van Passendale en serveer de hapjes meteen.

 

Zuiders groententimbaaltje met een krokantje van Passendale

 

Bron: recept vertaald van en geïnspireerd op een recept van de website Mujer Hoy.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post