Hap en Tap logo zonder streep
Alpronista

Alpronista

2 jul 2014 | Reviews, Varia

Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag… 17u00. Pieppiep! Altijd diezelfde sms: “Wat eten we vanavond?”. Meestal komt de sms van manlief, al kan de zoon er ook wat van.. Vandaag was mijn antwoord simpel: “Alpronista”. Lennert: “Wasda? Heb je dat al een keer gemaakt?” Dat is meestal de maatstaf voor mijn 16-jarige puber. Dan weet hij meteen of hij moet wachten met eten tot ik thuiskom of of hij alvast een Dr. Oetker in de oven moet schuiven…

“Neen, dat heb ik nog NIET gemaakt en ja, je gaat het ZEKER lekker vinden. Er zijn muffins. En pannenkoekjes!” Doorslaggevende argumenten om mijn zoon te overtuigen om niet voor de diepvriespizza te kiezen. Dat hij eerst ook toastjes met zalm en lompviseitjes en dille (“wasdagroen?”, ik hoorde het hem zo al zeggen) én een vegetarische quiche met wortel, paprika, champignons (ai, dat lust hij niet!) en tofu (ai, dat heeft hij nog nooit geproefd!) zou krijgen, verzweeg ik wijselijk.

Thuisgekomen trok ik grote ogen toen ik mijn pretpakket van Alpro te zien kreeg. Het was netjes afgeleverd door een speciale koerierdienst die op afspraak kwam en werkelijk àlles stak erin om achtereenvolgens een “Hapje uit het Hoge Noorden” (toast met gerookte zalm en Alpro soja variatie op yoghurt Natuur), een “Vegetarische quiche express” (huisgemaakte quiche met tofureepjes en kaas), “Maffe muffins” (muffins met Alpro Hazelnootdrink en chocolade) en “Verrassende pannenkoekjes” (kleine pannenkoekjes met rozijnen) te maken! De producten van Alpro (Alpro Soya Bakken & Braden, Alpro Soya met yoghurtculturen, Alpro Soya Cuisine, Alpro tofu reepjes,…)  uiteraard, maar ook de pesto, de wortelen, de gerookte zalm, de eieren,… en ga zo nog maar eventjes door. Ik was zwaar onder de indruk!

 

 

Ik begon direct aan de hapjes, kwestie van de grommende magen van mijn mannen meteen te stillen. De hapjes waren écht geen werk: toastjes uit de verpakking, sneetje zalm erop (dat ik zoals het hoorde uitstak met een uitsteekring), toefje ‘yoghurt’, lepeltje viseitjes en afwerken met een takje dille. Ze verdwenen in een recordtempo achter de kiezen van Vinckier senior én junior. Ik moest mij haasten om er ocharme eentje te proeven! Goed begonnen was half gewonnen…

Daarna was de quiche aan de beurt. Aangezien daar wel nog wat groentensnijwerk kwam bij kijken én er ondertussen voetbal was op TV (tjah, nowadays, is de kans bijzonder groot dat er voetbal is op TV…), trokken man- en zoonlief zich terug in de slaapkamer om daar de match te volgen. Ik volgde de instructies nauwgezet op en stond ervan versteld hoe goed alles afgemeten was. De groentjes met de eieren en de tofureepjes pasten perfect in mijn vorm. Zàlig om geen restjes te hebben en alles netjes op te gebruiken! Het hele zootje 40 minuutjes de oven in en bam, daar kwam de quiche goudbruin tevoorschijn. “Komen eeeeeeeeeten!” Tjah, als ze naar het voetbal aan het kijken zijn, zijn ze nogal hardhorig. Zelfs junior… Benieuwd wat dit ging geven. Wel? Hij lustte het. Meer zelfs, hij at zijn bord tot de laatste kruimel leeg! De champignons heeft hij er niet in ontdekt (ik had die dan ook doelbewust piepklein gesneden, hihi!) Halfweg vroeg hij even of er kip oplag. Euh neen, da’s tofu jongen, een vegetarische variant op kip… 😉

En dan was het eindelijk tijd voor de pannenkoekjes en muffins. Hoewel beiden heel weinig suiker bevatten, gingen ze er toch in als zoete broodjes. Van de muffins had ik er zelfs zoveel (21 stuks!) dat ik heel mijn straat op een maffe muffin heb kunnen trakteren. Zo genoot de halve buurt ook mee van mijn Alpronista pakket.

De pannenkoekjes kregen we ook niet meer op, maar dat betekende niet dat ze een lang leven beschoren waren. De volgende ochtend vormden ze het ideale ontbijt, samen met een glaasje Alpro Amandelmelk.

Eindconclusie: de Alpro producten zijn zeker en vast een aanrader. Ze hebben de test van de moeilijkste eter van de Kastanjedreef in Lochristi, met name mijn zoon, met glans doorstaan! Iedereen kan ze gebruiken, natuurlijk, maar ze zijn ook ideaal voor wie bv. omwille van een allergie geen melkproducten mag eten. Ook voor wie als veganist door het leven stapt, zijn deze alternatieven voor koemelk absoluut een aanrader!

En wat het experiment betreft om ‘op bevel’ een menu klaar te maken? Ik vond het de MAX! Eerlijk? Ik overweeg om op regelmatige basis te gaan ‘Smartmatten’ (de Alpronista levering werd immers verzorgd door Smartmat.be). Het heeft niks dan voordelen:
– Je hoeft niet constant de vraag te beantwoorden “wat eten we?”
– De ingrediënten worden in de juiste hoeveelheden geleverd. De helft verdwijnt dus niet in de vuilnisbak (wat helaas nog al te vaak het geval is, ook bij mij…).
– De bestelling wordt op afspraak aan huis geleverd. Je verliest geen uren in de supermarkt, waar je aan alle verleidingen (lees: kookmagazines in mijn geval) moet weerstaan.
– Smartmat werkt met kwaliteitsvolle producten, in veel gevallen zelfs bio-kwaliteit.
– De menu’s zijn gevarieerd en gezond en er zijn verschillende formules: voor 2 of 4 personen, voor 3, 4 of 5 dagen, een vegetarische variant, een kindvriendelijke variant,…

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Alpronista

by Myriam time to read: 3 min
0