Hap en Tap logo zonder streep
Ring Moscovite

Ring Moscovite

7 jun 2023 | Hapjes

Kan iemand mij eens iets uitleggen? Ik loop bijna niet meer en het voetbalseizoen is gedaan en toch heb ik precies minder tijd dan pakweg een paar maand geleden, toen ik trainde voor de marathon van Tokyo én naar het voetbal ging. Een snel recept drong zich op. Deze ring Moscovite was dé uitkomst! Ik at dit ooit jàren geleden tijdens een topevent van Gault&Millau. Ik maakte daar toen een Instagram story van en kreeg die vorige week terug te zien als herinnering. Toeval bestaat niet!

Dit is het kortste en snelste recept van deze blog: 3 ingrediënten en 5 minuten werk, meer is er niet nodig om deze ring Moscovite te maken. Ongelooflijk niet? Het moeilijkste is het vinden van de gedroogde groentevellen van aardappel. Al hebben ze die zowel bij de Hanos als bij het Ispc. Dat zijn horeca speciaalzaken, maar als particulier kan je daar ook binnen, als je lid bent van de Dolce Club. Dat heb ik hier al meermaals meegedeeld, maar er zijn altijd nieuwe mensen, dus verontschuldig me dat ik in herhaling val.

Waarmee ik zeker niet in herhaling zal vallen, dat is met mijn verhaal over “nieuwe hobby”. Tijdens mijn laatste kookles kreeg ik tomatenplantjes mee. Deze stadsmus (voor zover je Tielt een stad kunt noemen) heeft nog nooit plantjes gekweekt of gezaaid. Dus maakte ik al een eerste kapitale fout, toen ik thuiskwam met m’n plantjes: ik zette ze in mijn kruidentuintje. Wist ik veel dat die planten groot worden! Bovendien moet je – volgens alle goeie raad die ik al kreeg – de hoeveelheid water die de planten krijgen, kunnen doseren: in het begin moet je ze elke dag water geven, terwijl dat nog maar 1 keer per week is, wanneer er tomaten aan groeien (anders gaan die barsten). Mijn planten dus midden in mijn kruidentuin zetten met kruiden die ik elke dag besproei, was geen goed idee. Bovendien mogen tomatenplanten geen water van bovenaf krijgen, maar aan de wortel…

Nieuwe poging dus. Ik ben in het tuincentrum 6 grote potten gaan kopen én 6 bamboestokken én speciale mestkorrels voor tomaten. Die potten staan nu netjes onder het afdak van mijn tuinhuis en krijgen elke dag water van deze boerin. Naast een figuurlijke boerin (zo worden wij Club supporters genoemd), ben ik nu ook letterlijk een boerin. Daarvoor moet je 58 jaar oud geworden zijn!

Ring Moscovite

Ring Moscovite

Ring Moscovite

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 6 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans

Equipment

 • 1 Friteuse

Ingrediënten
  

 • 1 groentevel aardappel
 • Zure room
 • Kaviaar

Instructies
 

 • Snijd de groentevellen in lange repen van ca. 1,8 à 2 cm breed.
 • Neem een metalen cilinder en check de lengte van je repen. De reep moet volledig rond de cilinder passen en je moet aan weerszijden nog ca. 1,5 cm overhouden. Maak aan weerszijden een inkeping tot bijna tegen de rand. De ene inkeping moet links zijn en de andere rechts.
 • Frituur de repen gedurende 3 à 10 sec. in frituurvet op 160° C.
 • Wikkel de repen groentevel rond je cilinder terwijl die nog warm zijn. De ring wordt krokant tijdens het afkoelen.
 • Werk af met een toefje zure room en een schepje kaviaar.
 • Serveer in een juwelendoosje.

Notities

Voor wie wil, je kan een TikTok bekijken die ik van dit recept maakte. Die staat openbaar, je hoeft zelf geen TikTok account te hebben om die te bekijken.
Trefwoord groentevel, kaviaar, Moscovite, zure room

Bron: geen bron. Dit ooit geproefd op een event, maar geen flauw idee wie dit lumineuze idee had.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.533 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

 1. Fabienne

  Kan de gedroogde groentevellen van aardappel vervangen worden door bruidegom want hier in België zijn ze moeilijk te vinden

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Fabienne,
   Ik kocht mijn groentevellen gewoon in het ISPC in Gent, hoor. Bruidegom ken ik niet…

   Antwoord
 2. Christel De Doncker

  5 sterren
  Kun je bv de dag ervoor al bakken en bewaren in ijzeren doos

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Denk het wel. Je kan er van die silicagel zakjes bijleggen tegen het slap worden.

   Antwoord
 3. Rita Dubois

  Bedankt om ons den dubbel te laten halen ,Rita

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Insta inspiration

Ring Moscovite

by Myriam Minne time to read: 2 min
5