Hap en Tap logo zonder streep

Thaise vissoep met koriander

29 nov 2019 | Soep

Wie me volgt op Instagram, heeft het al gezien: ik heb àlle kerstmagazines gekocht. Ik miste er nog 2 en heb speciaal de partner van mijn Franstalige collega Yulia (ook een blogster!) naar de krantenwinkel gestuurd om de Saveurs en de Régal. Merci pour ça, Jérémy ! Ik miste nog een soep voor mijn kerstmenu. Ik heb er wel al 2 (een soepje van kastanjes en een pompoenvelouté), maar 3 soepjes is beter, mijn gedacht. En dus ging ik op zoek in mijn vele kerstmagazines om dan op deze Thaise vissoep met koriander te botsen in de Delicious.

Geen ‘onvindbare’ ingrediënten, niet moeilijk en toch lekker, ideaal dus! Want ik had niet veel tijd. En ik kan me voorstellen dat dat bij jullie ook het geval kan zijn tijdens de kerstdagen: tafel dekken, last-minute boodschappen doen, koken, cadeautjes inpakken,… so many things to do and so little time!

Vissoep geserveerd in een bord van Klay en gepresenteerd op een backdrop van Ekkow. De kleine handgemaakte kommetjes zijn van een ex-collega van me, Leen, van Happy Keramiek.

 

Thaise vissoep met koriander

 

Recept voor Thaise vissoep met koriander

(Voor)bereiding: ca. 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
3 rijpe trostomaten
2 sjalotten, fijngesnipperd
2-3 el rode currypasta
1 stengel citroengras
400 ml kokosmelk (1 blik)
2 visbouillontabletten
150 g rijstnoedels
500 g vis en/of schaal- en schelpdieren naar keuze*
150 g (diepvries)erwten
100 g rivierkreeftjes
1 bosje koriander, grofgesneden
2 el olie

 

Werkwijze

Snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor en bak 2 min mee.

Kneus de stengel citroengras en voeg samen met de tomaatstukjes toe. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten en 750 ml water erbij en breng tegen de kook aan. Laat de soep 5 min zachtjes koken.

Kook intussen de rijstnoedels 3 min in ruim water. Voeg de vis en erwten toe aan de soep en warm ze 5 min mee: zorg dat de soep niet kookt. De vis gaart langzaam en de erwten houden een knapperige beet. Voeg eventueel naar smaak extra currypasta toe.

Verdeel de noedels en rivierkreeftjes over 4 kommen. Schep de hete vissoep erbij en bestrooi met de koriander.

*Bij grotere supermarkten kun je vaak zelf een mix van ingevroren vis en schaal- en schelpdieren scheppen. Of vraag in de viswinkel naar een lekkere mix van vissoorten en/of schaal- en schelpdieren.

 

Bron: recept uit het magazine Delicious van november 2019.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Thaise vissoep met koriander

by Myriam Minne time to read: 2 min
0