Hap en Tap logo zonder streep
Rustieke taart met frangipane en abrikozen

Rustieke taart met frangipane en abrikozen

2 sep 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik een halve Française ben. Ik heb jàren in Frankrijk en Wallonië gewerkt en spreek dan ook meer dan een aardig mondje Frans. Ik ga heel graag naar la douce France op reis. En de Franse keuken/patisserie is veruit mijn favoriet. Toen ik gevraagd werd door French Food & Beverages of ik bereid was om een partnership aan te gaan, twijfelde ik niet: Oui, bien sûr. Avec plaisir ! Ik moest aan de slag met een ingrediënt uit de regio Occitanië en koos voor abrikozen. Ik maakte er een rustieke taart met frangipane en abrikozen mee. Twee vliegen in 1 klap, want frangipane wordt gemaakt van amandelen en vanwaar komen die? Exactement ! Uit Occitanië!

Ik moest niet alleen een recept verzinnen, ik moest het ook nog laten filmen. En dat op een van de warmste dagen van de afgelopen zomermaanden begot. Het was 31° C in de keuken, maar de oven moest en zou aan. Maar kijk, het is gelukt. Geen okselvijvers, mijn afgebeten nagels niet (of nauwelijks) in beeld én vooral een bijzonder geslaagd taartje!

Bekijk de video hier:

 

Ik had thuis een paar keer geoefend en maakte er ook nog onderstaande foto van. Dit recept is écht simple comme bonjour. Ik wilde het mezelf immers niet te moeilijk maken voor de camera. Pas bête, la fille ! ?

Je kan French Food & Beverages volgen op Facebook en op Instagram voor nog meer Franse inspiratie.

 

Rustieke taart met frangipane en abrikozen

 

Recept voor rustieke taart met frangipane en abrikozen

Bereiden: ± 10 min
Oven: ± 40 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 4 personen:
4 Roussillon abrikozen, gewassen en middendoor gesneden
Enkele druppels amandelextract
50 g amandelpoeder
50 g boter, op kamertemperatuur
1 ei
50 g griessuiker + nog wat extra
1 vel bladerdeeg
1 handje geroosterde amandelschilfers voor de afwerking

 

Bereiding

Verwarm de oven voor bij 180° C.

Klop het ei, het amandelextract en de suiker zorgvuldig door elkaar gedurende 2 min in een staande mixer.

Doe er het amandelpoeder en de zachte boter bij. Klop nog even verder tot je een egale mengeling bekomt.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet die op een rooster. Leg er het bladerdeeg op.

Prik met een vork de taartbodem in en verdeel er in het midden de frangipanevulling over. Vouw de randen om over de vulling.

Bedek nu de taart met de halve abrikozen.

Bestrooi met wat extra suiker en bak in de warme oven gedurende 40 min.

Strooi er een handje geroosterde amandelschilfers over.

Dien de rustieke taart koud of lauw op (met een bolletje ijs en/of een toef slagroom).

 

Recept ontwikkeld voor French Food & Beverages.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

4 Reacties

  1. marina

    Dank je wel!

    Antwoord
  2. Georgette

    Super, heb ik afgeprint. Heb nu abrikoosjes in de tuin !

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Rustieke taart met frangipane en abrikozen

by Myriam Minne time to read: 2 min
4