Ik moest niet alleen een recept verzinnen, ik moest het ook nog laten filmen. En dat op een van de warmste dagen van de afgelopen zomermaanden begot. Het was 31° C in de keuken, maar de oven moest en zou aan. Maar kijk, het is gelukt. Geen okselvijvers, mijn afgebeten nagels niet (of nauwelijks) in beeld én vooral een bijzonder geslaagd taartje!
Bekijk de video hier:
Ik had thuis een paar keer geoefend en maakte er ook nog onderstaande foto van. Dit recept is écht simple comme bonjour. Ik wilde het mezelf immers niet te moeilijk maken voor de camera. Pas bête, la fille ! ?
Je kan French Food & Beverages volgen op Facebook en op Instagram voor nog meer Franse inspiratie.
Recept voor rustieke taart met frangipane en abrikozen
Bereiden: ± 10 min
Oven: ± 40 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Nodig voor 4 personen:
4 Roussillon abrikozen, gewassen en middendoor gesneden
Enkele druppels amandelextract
50 g amandelpoeder
50 g boter, op kamertemperatuur
1 ei
50 g griessuiker + nog wat extra
1 vel bladerdeeg
1 handje geroosterde amandelschilfers voor de afwerking
Bereiding
Verwarm de oven voor bij 180° C.
Klop het ei, het amandelextract en de suiker zorgvuldig door elkaar gedurende 2 min in een staande mixer.
Doe er het amandelpoeder en de zachte boter bij. Klop nog even verder tot je een egale mengeling bekomt.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet die op een rooster. Leg er het bladerdeeg op.
Prik met een vork de taartbodem in en verdeel er in het midden de frangipanevulling over. Vouw de randen om over de vulling.
Bedek nu de taart met de halve abrikozen.
Bestrooi met wat extra suiker en bak in de warme oven gedurende 40 min.
Strooi er een handje geroosterde amandelschilfers over.
Dien de rustieke taart koud of lauw op (met een bolletje ijs en/of een toef slagroom).
Recept ontwikkeld voor French Food & Beverages.
Dank je wel!
Graag gedaan, Marina!
Super, heb ik afgeprint. Heb nu abrikoosjes in de tuin !
Zalig! Geniet ervan, Georgette!