Haringtartaar met gin-fizz espuma

Haringtartaar met gin-fizz espuma

Sven Ornelis durft wel eens iets te stelen! Dat schreef hij deze week op zijn blog, Would Be Chef. En weet je wat? Hij steelt ook bij mij!!!! Wat een fijn compliment is dat!! Ik was helemaal door het dolle heen toen ik dit las: “Myriam van Hap en Tap is een fantastische madam. Haar blog heeft de mooiste foto’s en massa’s lekker gerechten. En ze is net als ik een fanatieke Club Brugge-supporter. Sorry voor de haters van ons clubke, maar ik vind dat een extra talent van haar. Bezoek haar blog maar eens, je zult zien dat ze een topper is.” Wel, Sven, ik steel ook. Het idee voor dit hapje van haringtartaar met gin-fizz espuma pikte ik tijdens mijn bezoek aan Café d’O.

Het was maar 1 in een reeks van 5 hapjes, maar het liet wel indruk op me na en dus ging ik op zoek hoe ik dit thuis ook op tafel zou kunnen toveren. Wel, dat is me vrij goed gelukt! Al zeg ik het zelf. Eigen stoef en zo… 🙄 Benieuwd? Maak het klaar. Want remember: zonder tonic heeft het weekend geen gin… Dit is trouwens (voorlopig) het laatste gin receptje. Mijn fles O’live gin is leeg… Tjah, hoe zou dat komen? 😁

 

Haringtartaar met gin-fizz espuma

 

Recept voor haringtartaar met gin-fizz espuma

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Rusten: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de haringtartaar:
2 maatjesharingen
1 klein sjalotje
1 kleine granny smith appel
50 ml zure room (ik gebruikte die van Campina met 30% vet)
Peper en zout
Dille, fijngehakt

Voor de gin-fizz espuma:
80 g suikersiroop (50%)
85 g citroensap, gezeefd
50 g gin
105 g eiwit

Voor de afwerking:
Geraspte limoenzeste

 

Werkwijze

Voor de haringtartaar:
Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.

Meng de appelblokjes en sjalotsnippers met de zure room, kruid licht met peper en zout.

Snijd de maatjesharingen in blokjes.

Meng de room door de haringblokjes en werk af met fijngehakte dille.

Verdeel de haringtartaar over 4 glaasjes.

 

Voor de gin-fizz espuma:
Meng alle ingrediënten en doe ze in een espumafles.

Zet onder druk en bewaar in de koelkast.

Spuit de gin-fizz espuma net voor het serveren op de haringtartaar en werk af met geraspte zeste van een bio limoen.

Serveer meteen!

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Haringtartaar met gin-fizz espuma

by Myriam Minne time to read: 1 min
6
%d bloggers liken dit: