Hap en Tap logo zonder streep

Biscuitrol gevuld met limoen-munt crème

4 nov 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Kerst komt nu echt wel dichterbij. Het is volgende maand al! En er zijn nog zoveel gerechten die ik wil maken. Ik heb er al een pak, dat wel, maar ik moet nog wat recepten met vlees voorzien, aangezien ik tot nu toe vooral visgerechten geblogd heb. Soit, ik doe naarstig voort. Vandaag geen vlees of vis, maar een biscuitrol gevuld met limoen-munt crème.

Maar voor je beslist om deze biscuitrol als bûche aan je gasten te serveren met Kerst, er komt binnenkort nog een alternatief aan. Ik weet het: ik weet de spanning erin te houden (al hebben de mensen die me op Instagram volgen wél al een sneak preview te zien gekregen in mijn stories). To be continued.

 

Biscuitrol gevuld met limoen-munt crème

 

Recept voor biscuitrol gevuld met limoen-munt crème

(Voor)bereiding: 40 min
Bakken: 5 min
Rusten: 12 uur + 3 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 8 porties:

Voor de limoen-munt crème (de avond ervoor te maken):
110 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
10 g verse muntblaadjes
10 g limoenzeste
150 g witte chocolade
225 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
125 g frambozen

Voor de biscuitrol:
70 g eidooiers (ca. 4 eieren)
170 g volledige eieren (ca. 3 eieren)
125 g poedersuiker + 40 g extra
80 g bloem
110 g eiwitten (ca. 4 eieren)

 

Werkwijze

Voor de limoen-munt crème:
Warm de dag voordien in een klein pannetje 110 g room op. Laat er de muntblaadjes en de limoenzeste in trekken gedurende 10 min. Passeer door een zeef en bewaar.

Smelt de witte chocolade en giet er vervolgens beetje bij beetje de geïnfuseerde room bij terwijl je met een klopper stevig klopt zodat je een homogene mengeling krijgt. Voeg de 225 g resterende koude room toe en zet gedurende 12 uur in de koeling.

Opmerking: je kan ook kiezen voor citroen i.p.v. limoen en je kan enkele druppels oranjebloesemwater toevoegen i.p.v. de munt.

 

Voor de biscuitrol:
Verwarm de oven voor bij 225° C.

Klop de volledige eieren, de dooiers en 125 g suiker op in een staande mixer uitgerust met de klopper. Hoe langer je klopt hoe luchtiger je biscuit zal zijn. Klop in een tweede kom de eiwitten tot sneeuw, voeg de 40 g poedersuiker toe en spatel de eiwitsneeuw onder de vorige massa. Meng er tot slot voorzichtig de gezeefde bloem onder.

Giet het beslag op een bakplaat van 38 x 30 cm bekleed met bakpapier. Schuif in de voorverwarmde oven gedurende 5 min. (Bij mij moest de biscuit er iets langer in, maar dat kan aan mijn – niet meer zo jonge – oven liggen).

Nadat je de biscuit uit de oven haalt, wacht je enkele ogenblikken voor je hem afdekt met plasticfolie. Door dit te doen, zal de biscuit zweten, waardoor hij zachter zal worden.

 

Afwerking

Doe de limoen-munt crème in een staande mixer uitgerust met de klopper en klop op tot slagroom.

Snijd de randen van de biscuit, giet de opgeklopte limoen-munt crème op de biscuit en strijk uit (houd een klein beetje crème over voor de afwerking), voeg enkele verse frambozen toe en rol de biscuit strak op.

Zet de biscuit in de koelkast gedurende minstens 3 uur.

Werk de biscuitrol voor het serveren nog af met wat opgeklopte limoen-munt crème en enkele frambozen.

 

Bron: recept vertaald uit Fou de Patisserie Opus #5 Best Of Recettes de Fêtes.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Manda

    Het is een heeeeeel lekker recept, we hebben er van gesmuld

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Biscuitrol gevuld met limoen-munt crème

by Myriam Minne time to read: 2 min
2