Vorige week zaterdag was er de match Genk – Club en aangezien ik vreesde voor een zware nederlaag van ‘mijn jongens’ wilde ik niet kijken en maakte ik van de vrije tijd gebruik om deze triple chocolate profiteroles te maken. Het werd een story met een happy ending: Club zette een mooie prestatie neer én ik had na afloop de lekkerste profiteroles ever om dat resultaat te vieren! Ik koos wel voor een doos kant-en-klaar artisanaal chocolade roomijs.
Recept voor triple chocolate profiteroles
(Voor)bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Ingrediënten voor 20 à 22 profiteroles:
Voor de craquelin:
45 g zachte boter
55 g suiker
55 g bloem
10 g cacao
Voor de chocolade profiteroles:
75 g water
75 g melk
80 g boter
1/2 tl zout
15 g suiker
110 g bloem
15 g cacao
3 eieren
Voor de chocoladesaus:
50 g water
50 g melk
10 g suiker
15 g boter
1 snufje fleur de sel
100 g chocolade (70%)
Werkwijze
Voor de craquelin:
Meng de boter en de suiker.
Voeg de gezeefde bloem en cacao toe en meng.
Rol dit deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier.
Laat het opstijven in de koelkast.
Voor de chocolade profiteroles:
Verwarm de oven voor bij 180° C.
Breng de melk, het water, de suiker, de boter en het zout aan de kook.
Voeg de bloem en de cacao toe en roer goed door terwijl je de pot op een zacht vuurtje laat staan. Het deeg moet drogen gedurende 1 minuutje.
Voeg van het vuur de eieren 1 voor 1 toe en klop hevig (in een staande mixer met vlinder lukt dit prima).
Werkwijze in de Magimix CookExpert: doe de melk, het water, de suiker, de boter in blokjes en een snuf zout in de RVS-kom en stel het EXPERT programma in op 3 min / snelheid 6 / 90° C.
Doe het deeg in een spuitzak voorzien van een gladde spuitmond en spuit een 20-tal soesjes op een bakplaat.
Haal de craquelin uit de koelkast en steek er rondjes uit.
Leg een rondje op elke soes.
Bak de soesjes gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. Open de ovendeur niet tijdens het bakken.
Voor de chocoladesaus:
Breng het water, de melk, de boter en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel op de chocolade in stukken en laat gedurende 1 min staan zonder te roeren.
Meng.
Afwerking
Snijd de kopjes van de profiteroles en schep er een bolletje chocoladeijs in.
Werk af met een streepje chocoladesaus op het laatste moment.
`
Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.
De werkwijze met de magimix zou ik deze ook kunnen gebruiken met de thermomix? Is dit dezelfde werking?
Dag Anne
Dat kan zeker.
Succes en smakelijk!
Myriam
Is magimix hetzelfde als thermomix en kan ik deze bewerkingen met de thermomix doen?
Resultaat bij mij : chocolade koekjes ipv profiteroles !?
Dag Jeroen
Tjah, wat kan ik daarop antwoorden? Misschien teveel eieren toegevoegd?
De volgende keer een eenvoudiger recept uitpikken.
Groetjes
Myriam