Triple chocolate profiteroles

Ik ben een chocoholic van de ergste soort. I could give up on chocolate, but I’m not a quitter zou mijn lijfspreuk kunnen zijn. Dus toen ik onlangs op Instagram deze triple chocolate profiteroles zag passeren, kon ik ze niet rap genoeg opslaan. Ik besef dat ik op teveel plaatsen tegelijk teveel dingen opsla: op Pinterest, op Instagram, op Pocket (een super app om alle online links ook offline te kunnen raadplegen), in mijn hoofd,… met als gevolg dat ik soms niet meer weet waar wat staat. Maar als er chocolade bij betrokken is, dan vergeet ik niet snel.

Vorige week zaterdag was er de match Genk – Club en aangezien ik vreesde voor een zware nederlaag van ‘mijn jongens’ wilde ik niet kijken en maakte ik van de vrije tijd gebruik om deze triple chocolate profiteroles te maken. Het werd een story met een happy ending: Club zette een mooie prestatie neer én ik had na afloop de lekkerste profiteroles ever om dat resultaat te vieren! Ik koos wel voor een doos kant-en-klaar artisanaal chocolade roomijs.

 

Triple chocolate profiteroles

 

Recept voor triple chocolate profiteroles

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 20 à 22 profiteroles:

Voor de craquelin:
45 g zachte boter
55 g suiker
55 g bloem
10 g cacao

Voor de chocolade profiteroles:
75 g water
75 g melk
80 g boter
1/2 tl zout
15 g suiker
110 g bloem
15 g cacao
3 eieren

Voor de chocoladesaus:
50 g water
50 g melk
10 g suiker
15 g boter
1 snufje fleur de sel
100 g chocolade (70%)

 

Werkwijze

Voor de craquelin:
Meng de boter en de suiker.

Voeg de gezeefde bloem en cacao toe en meng.

Rol dit deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier.

Laat het opstijven in de koelkast.

 

Voor de chocolade profiteroles:
Verwarm de oven voor bij 180° C.

Breng de melk, het water, de suiker, de boter en het zout aan de kook.

Voeg de bloem en de cacao toe en roer goed door terwijl je de pot op een zacht vuurtje laat staan. Het deeg moet drogen gedurende 1 minuutje.

Voeg van het vuur de eieren 1 voor 1 toe en klop hevig (in een staande mixer met vlinder lukt dit prima).

 

Werkwijze in de Magimix CookExpert: doe de melk, het water, de suiker, de boter in blokjes en een snuf zout in de RVS-kom en stel het EXPERT programma in op 3 min / snelheid 6 / 90° C.

Voeg de gezeefde bloem en cacao toe en verwijder de dop. Stel het EXPERT programma in op 2 min / snelheid 3 / 100° C. Het deeg moet glad en homogeen zijn.
Zet het EXPERT programma nogmaals aan op 2 min / snelheid 10 (zonder verwarmen) en voeg de eieren 1 voor 1 toe via de opening in het deksel. Het deeg moet nu in dikke linten van een spatel aflopen.

 

Doe het deeg in een spuitzak voorzien van een gladde spuitmond en spuit een 20-tal soesjes op een bakplaat.

Haal de craquelin uit de koelkast en steek er rondjes uit.

Leg een rondje op elke soes.

Bak de soesjes gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. Open de ovendeur niet tijdens het bakken.

 

Voor de chocoladesaus:
Breng het water, de melk, de boter en het zout aan de kook.

Giet het kokende mengsel op de chocolade in stukken en laat gedurende 1 min staan zonder te roeren.

Meng.

 

Afwerking

Snijd de kopjes van de profiteroles en schep er een bolletje chocoladeijs in.

Werk af met een streepje chocoladesaus op het laatste moment.

 

Triple chocolate profiteroles`

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Triple chocolate profiteroles

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: