Het is woensdag vandaag. De week is al over halfweg. Ah ja, want vrijdag is het een feestdag. Zalig vooruitzicht, niet? Woensdag is ook vaak de dag waarop mama’s maar een halve dag werken om in de namiddag voor hun schoolgaande kinderen te kunnen zorgen. Samen bakken is dan altijd een goed idee. Deze Rocky Road moet dan wel niet in de oven, maar het resultaat is wel hetzelfde: homemade sweets for your sweets. Als dat ook geen zalig vooruitzicht is!
Placemats van de Floral dining collectie van Mistral Home.
Voor 8 personen
175 g petits-beurres
300 g pure chocolade (70% cacao)
100 g melkchocolade
4 el esdoornsiroop (ik had er geen en gebruikte ahornsiroop)
150 g boter
150 g roze en witte marshmallows
150 g gepelde amandelen
Poedersuiker voor de afwerking
Werkwijze
Hak de petits-beurres grof.
Hak de twee soorten chocolade grof. Smelt al roerend in een bain-marie met de esdoornsiroop en boter.
Laat de gesmolten chocolade licht afkoelen en spatel er dan de koekjes, de marshmallows en de amandelen door. Schep dit mengsel in een met plasticfolie beklede vierkante bakvorm van 20 cm. Zet minstens 3 uur koel weg om op te stijven.
Draai de chocoladecake uit en verwijder de plasticfolie. Bestuif de rocky road vlak voor het serveren met poedersuiker en snij in stukken.
Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.
Hier blijf je van eten. Esdoornsiroop en Ahornsiroop is hetzelfde lieve Myriam!
Dus je hebt het goed vervangen! 😉
groetjes, Caroline
Aha, je hebt me iets geleerd, Caroline! 🙂
I love rocky roads! Zo simpel om te maken ook. En het levert een hoop eetplezier!
ik heb ze ook gemaakt, maar gebruikte okkernoten ipv amandelen, ook heel lekker, maar zo verslavend !
ik heb ze ook gemaakt, maar gebruikte okkernoten ipv amandelen, ook heel lekker, maar zo verslavend !
Christine, ik ga een Hap & Tap afkickcentrum voor je moeten oprichten. 😉
Zolang het maar smaakt!
Liefs
Myriam