Hap en Tap logo zonder streep
Vlottende eilandjes met chocolade-passiecrème

Vlottende eilandjes met chocolade-passiecrème

26 aug 2012 | Dessert, Zoet

Oorspronkelijk is dit een Thermomix receptje, maar uiteraard is het ook perfect haalbaar zonder de keukenrobot. Ik pen de 2 versies voor jullie neer, mèt en zonder de TM.

 

Nodig voor een 6-tal glaasjes of kommetjes

Voor de crème
500 g passievruchten (om ongeveer 1 dl sap te bekomen)
100 g melkchocolade
80 g room
20 g zachte boter

Voor de meringue
3 eiwitten
130 g suiker
200 g water

Bereiding in de Thermomix

Voor de chocolade-passiecrème
Snijd de passievruchten middendoor en haal er het pulp uit met een lepeltje. Passeer de pulp door een puntzeef om het sap eruit te zeven. Houd enkele pitjes opzij voor de afwerking.
Doe de chocolade in stukjes in de mengbeker van de Thermomix en mix 7 sec/snelheid 10.
Voeg de room en het passievruchtensap toe en warm op 3 min/70° C/snelheid 3.
Voeg nu de boter bij de homogene massa en mix 30 sec/snelheid 3. Giet de saus in glaasjes of kommetjes en zet koel weg.

Voor de meringue
Doe de eiwitten in de mengkom. Bevestig de vlinder. Klop op 4 min/37 °C/snelheid 3, waarbij je de suiker beetje bij beetje toevoegt door de opening in het deksel.
Leg, bij het belsignaal, kleine hoopjes meringue in de Varomaschaal. Zorg dat er voldoende tussenruimte is tussen de meringues want die gaat opzwellen. Doe het water in de mengkom en pocheer 5 min/Varoma/snelheid 2.
Haal bij het belsignaal de meringues uit de Varomaschaal en laat ze afkoelen. Leg nu een meringue op de crème in de glaasjes of kommetjes. Werk af met enkele passievruchtpitjes en eventueel de zeste van limoen.

Bereiding zonder de Thermomix

Voor de chocolade-passiecrème
Snijd de passievruchten middendoor en haal er het pulp uit met een lepeltje. Passeer de pulp door een puntzeef om het sap eruit te zeven. Houd enkele pitjes opzij voor de afwerking.
Breek de chocolade in stukjes en warm op in een pannetje samen met de room en het passievruchtensap. Neem het pannetje van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is en voeg nu ook de boter toe. Klop de boter eronder. Wanneer die volledig is opgenomen, giet de saus in glaasjes of kommetjes en zet koel weg.
 
Voor de meringue
Klop de eiwitten met de suiker tot een stevige sneeuw. Neem met een lepel kleine hoeveelheden van de eiwitsneeuw en laat ze 30 seconden pocheren in kokend water. Keer ze met een schuimspaan om na 15 seconden. Laat de eiwithoopjes uitlekken op keukenpapier.
Leg nu een meringue op de crème in de glaasjes of kommetjes. Werk af met enkele passievruchtpitjes en eventueel de zeste van limoen.

Bron: E-news van Vorwerk Thermomix France.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Vlottende eilandjes met chocolade-passiecrème

by Myriam time to read: 2 min
0