Oorspronkelijk is dit een Thermomix receptje, maar uiteraard is het ook perfect haalbaar zonder de keukenrobot. Ik pen de 2 versies voor jullie neer, mèt en zonder de TM.
Nodig voor een 6-tal glaasjes of kommetjes
Voor de crème
500 g passievruchten (om ongeveer 1 dl sap te bekomen)
100 g melkchocolade
80 g room
20 g zachte boter
Voor de meringue
3 eiwitten
130 g suiker
200 g water
Bereiding in de Thermomix
Voor de chocolade-passiecrème
Snijd de passievruchten middendoor en haal er het pulp uit met een lepeltje. Passeer de pulp door een puntzeef om het sap eruit te zeven. Houd enkele pitjes opzij voor de afwerking.
Doe de chocolade in stukjes in de mengbeker van de Thermomix en mix 7 sec/snelheid 10.
Voeg de room en het passievruchtensap toe en warm op 3 min/70° C/snelheid 3.
Voeg nu de boter bij de homogene massa en mix 30 sec/snelheid 3. Giet de saus in glaasjes of kommetjes en zet koel weg.
Voor de meringue
Doe de eiwitten in de mengkom. Bevestig de vlinder. Klop op 4 min/37 °C/snelheid 3, waarbij je de suiker beetje bij beetje toevoegt door de opening in het deksel.
Leg, bij het belsignaal, kleine hoopjes meringue in de Varomaschaal. Zorg dat er voldoende tussenruimte is tussen de meringues want die gaat opzwellen. Doe het water in de mengkom en pocheer 5 min/Varoma/snelheid 2.
Haal bij het belsignaal de meringues uit de Varomaschaal en laat ze afkoelen. Leg nu een meringue op de crème in de glaasjes of kommetjes. Werk af met enkele passievruchtpitjes en eventueel de zeste van limoen.
Bereiding zonder de Thermomix
Leg nu een meringue op de crème in de glaasjes of kommetjes. Werk af met enkele passievruchtpitjes en eventueel de zeste van limoen.
Bron: E-news van Vorwerk Thermomix France.
0 reacties