Framboos cheesecake ijsjes

Het mooie weer van de laatste dagen zorgt ervoor dat een lekker ijsje er altijd wel ingaat. Na de bosbessen cheesecake ijsbolletjes eerder deze week, terug een ijsje vandaag, maar dan wel op een stokje deze keer. Eén constante: geen ijsmachine nodig! Wel friscovormpjes…

 

Ingrediënten

200 g frambozen
100 g mascarpone
2 el bloemsuiker
100 g Griekse yoghurt
1 tl vanille-extract
1 el vanillesuiker
 

Bereidingswijze

Doe de frambozen in een pannetje met een piepklein beetje water en zet op een zeer matig vuur. Roer met een houten lepel. Na 2-3 minuutjes zijn de frambozen een papje geworden. Doe er de vanillesuiker bij en roer tot deze is opgelost.
Zeef de frambozencoulis en laat afkoelen in de koelkast.
Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, het vanille-extract en de bloemsuiker.
Giet wat afgekoelde coulis in de vormpjes en schep daarop voorzichtig wat van de kaasmengeling. Eindig met de coulis. Zet minstens 4 uur in de vriezer.
Je kan ook zonder coulis werken en gewoon wat frambozen voorzichtig onder het kaasmengsel roeren.
 

Related Post

Tags: , , ,

Framboos cheesecake ijsjes

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: