En wat hebben we vandaag geleerd? Dat een Amerikaanse cup geen gewichtsmaat is, maar een inhoudsmaat. Met andere woorden 1 cup bloem is niet gelijk aan 1 cup suiker in gram… Da’s om het plezant te maken… en spannend! Want – ik geef het toe – ik ben absoluut geen rekenwonder. Vraag dat maar aan mijn collega’s van de boekhouding bij JustFit…
Maar er is ook goed nieuws. Ik heb het receptje braaf voor jullie omgerekend en – ik mag dan al geen rekenwonder zijn – het is geslaagd! Jullie mogen het dus met jullie ogen dicht namaken. Bij manier van spreken he!
Nodig
165 g bosbessen, vers of diepgevroren
50 g kristalsuiker
1 tl maïzena
168 g roomkaas
75 g bruine suiker
480 ml slagroom, koud
2 tl vanille-extract
Bereiding
Doe de bessen samen met de kristalsuiker in een kleine sauspan. Zet op een middelhoog vuur tot de bessen barsten en hun sap vrijgeven (na ongeveer 5 à 10 minuten). Doe er nu de maïzena bij om in te dikken en warm nog 1 à 2 minuten verder. Neem de pan van het vuur en zet ze in de diepvries om snel te laten afkoelen (zo’n 10 minuten).
Klop de roomkaas samen met de bruine suiker in een grote mengkom tot de suiker volledig opgelost is. Voeg nu de helft van de room toe en klop tot het roomkaasmengsel is opgenomen.
Voeg de rest van de room en het vanille-extract toe en blijf kloppen tot zich stevige pieken vormen.
Giet de helft van de slagroom in een plastic bak. Lepel er de helft van de bosbessen over. Spreid er nu de resterende slagroom over en werk af met de overblijvende bosbessen. Maak met een mes een draaibeweging in het roomijs om de smaken te mengen. Dek de plastic bak af en zet 6 uur in de diepvriezer voor je het ijs serveert. Geen sorbetière nodig!
Bron: www.pastryaffair.com
0 reacties