Panna cotta met kokosmelk en aardbeien-rabarbercompote – Knack Weekend #8

Zondag en alleen thuis: manlief naar de 10 Miles en de zoon ‘op jacht’. Ik had geen zin om mee te gaan naar het grote loopfeest in Antwerpen om er geblesseerd aan de kant van de weg te staan kniezen. Ik vrees dat mijn loopcarrière definitief ten einde is: ik heb sinds de marathon van Chicago in oktober vorig jaar geen meter meer gelopen en heb nog steeds evenveel last. En dus dook ik maar in mijn keuken voor een kookmarathon. OK. De voldoening achteraf is niet helemaal dezelfde. Een cooker’s high bestaat nu eenmaal niet… Maar het geeft toch een lichte kick wanneer de panna cotta’s helemaal gaaf uit de vormpjes komen gegleden!

Mijn blog bestaat vandaag 3 jaar en dat verdient toch wel een feestelijk receptje, zoals dit. Amai, 3 jaar al, time flies when you are having fun. Fun is nog zacht uitgedrukt. Wat heb ik al veel mooie momenten mogen beleven dankzij mijn blog. Uiteraard heel veel lekkers gemaakt en geproefd, maar vooral (en da’s het allerbelangrijkste) nieuwe mensen leren kennen: collega bloggers, fans,… En dat geeft zo’n voldoening dat ik er nog zeker 3 jaar mee doorga!

Nog een kleine opmerking bij onderstaand recept. Een vriendin (loop- en fietsvriendin voor alle duidelijkheid, geen kookvriendin) kon niet wachten tot dit recept geblogd was en ging er deze week al mee aan de slag. Het resultaat: de panna cotta was niet mooi wit (eerder gelig) en vééél te zoet. Wat had ze verkeerd gedaan? Ze had een soort reeds gezoete kokoscrème gekocht. Tip van de dag: het welslagen van een recept begint al bij de aankoop van de (juiste) ingrediënten. Is het niet, Carine? 😉

Voor 4

6 gelatineblaadjes (ik gebruikte er maar 5 en volgens mij zou het met 4 ook lukken)
20 cl kokosmelk, ongezoet (bv. die van SuziWan)
20 cl kokosroom, ongezoet (bv. die van SuziWan)
4 cl kokoslikeur
2 el suiker
1 el vanillesuiker
Geraspte kokos en poedersuiker voor de afwerking

Voor de compote:
250 g aardbeien
250 g rabarber
2 el suiker
10 cl appelsap
2 el citroensap

Bereiding

Laat de gelatine weken in koud water.

Breng de kokosmelk, -room en -likeur, suiker en vanillesuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatine in oplossen.

Spoel vier ramequins uit met koud water en verdeel er het kokosmengsel over. Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Maak de compote. Was de aardbeien en snij in stukken. Maak de rabarber schoon en snij in stukken van 2 cm lang. Laat de suiker licht karamelliseren. Blus met het appelsap en het citroensap en roer glad. Meng er het fruit door en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat de compote afkoelen.

Ontvorm de panna cotta’s op borden en lepel er wat compote naast. Serveer de rest apart. Werk de panna cotta’s vlak voor het serveren af met geraspte kokos en poedersuiker.

Ik had nog wat panna cotta mengeling over na het vullen van mijn 4 ramequins en goot die in silicone blaadjesvormen die eigenlijk bestemd zijn om pralines te maken. Het resultaat zie je op de foto.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Panna cotta met kokosmelk en aardbeien-rabarbercompote – Knack Weekend #8

by Myriam time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: