Ha, het is eindelijk weer zomerfruittijd! Zoete, sappige meloenen, abrikozen, frambozen, aardbeien,… ze zijn niet alleen gezond, ze zijn er terug volop. Ideaal dus om er een feestdessert mee te maken!
Maar een fruitslaatje, dat zou nu toch wel te gewoontjes zijn voor deze blog, niet? Dus doen we er een schepje bovenop. Letterlijk. Een héérlijk zoet schepje! Eentje om duimen en vingers bij af te likken. Als er niemand kijkt, mag je van mij gerust je bord uitlikken. Eerlijk? Ik heb mij écht moeten bedwingen om het niet te doen… OMG, dit is wàànzinnig lekker!
Nodig voor 6 personen
500 ml room
5 eierdooiers
Voor de suikersiroop:
1 liter witte wijn
900 g suiker
100 g acacia honing
3 tonkabonen
Voor het fruit:
6 aardbeien
Een bakje frambozen
4 kiwi’s
4 abrikozen
1 meloen
2 sinaasappels
4 vijgen
Werkwijze
Voor de suikersiroop:
Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten pruttelen tot een siroop. Verwijder de tonkabonen. Laat afkoelen.
Klop de room half op. Voeg de dooiers toe en 5 kleine pollepels van de afgekoelde siroop. De resterende siroop bewaart maanden in de koelkast en kan gebruikt worden om bv. fruit te marineren.
Reinig het fruit en snijd het in plakjes. De sinaasappels peleer je à vif. Uit de meloen steek je bolletjes met een parisiennelepel.
Afwerking
Schik het fruit mooi op een bord. Lepel er wat van het room-eiermengsel rond en laat dit kort kleuren onder de grill.
Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant uit Bissegem.
0 reacties