Hap en Tap logo zonder streep
Jarcuterie

Jarcuterie

11 mei 2022 | Hapjes

Het is mooi weer, echt BBQ-weer en niemand heeft zin om in de keuken te staan. Dat merk ik aan mijn statistieken. Die smelten als sneeuw voor de zon. Logisch! Hier geen salades of BBQ-recepten. En dat blijft ook zo. Maar eens een eenvoudig hapje dat mag wel he? Eenvoudig, maar wel eentje waarmee je indruk gaat maken op je gasten. Jarcuterie, de naam alleen al. Zalig toch?

Ik kreeg het recept voor deze “Jarcuterie” zomaar in mijn mailbox en het beet meteen in mijn teen. Figuurlijk he, mannekes! Zoals jullie weten, wip ik regelmatig binnen bij Sligro-Ispc en dus krijg ik hun nieuwsbrieven en daar stond dit glaasje in. Het is écht megasimpel, maar met de presentatie scoor je 10/10 en met de smaken doe je dat ook! Kan je niet makkelijk aan burrata komen, gebruik dan (buffel) mozzarella (al gaat niets boven de romige textuur van burrata natuurlijk).

Alles zit goed: de texturen (zachte burrata en frambozen, afgewisseld met krokante chips), de afwisseling van zoet (de balsamicocrème), zout (de rauwe ham) en friszuur (de frambozen), de kleuren,… Dit is boenk erop.

Ik serveerde het Jarcuterie glaasje op een serveerschaal van de Halo collectie van Fine 2 Dine.

Jarcuterie

Jarcuterie

Jarcuterie

4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bol burrata
  • 10 plakjes rauwe ham
  • 100 g frambozen
  • 4 tl balsamicocrème
  • 4 el gerookte olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel
  • Eetbare bloemen

Instructies
 

  • Leg 2 plakjes rauwe ham op een velletje bakpapier op een bord en verwarm deze 2 x 30 sec in de microgolf, zodat krokante chips ontstaan.
  • Laat de burrata uitlekken en snijd in blokjes. Verdeel over de bodem van 4 glaasjes.
  • Besprenkel lichtjes met de gerookte olijfolie en kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
  • Maak rolletjes van de overige rauwe ham en verdeel samen met de framboosjes over de burrata.
  • Besprenkel met de rest van de gerookte olijfolie en de balsamicocrème.
  • Steek er stukjes chips van rauwe ham in en werk af met de eetbare bloemen. Garneer eventueel met enkele slablaadjes.
Trefwoord balsamicocrème, burrata, frambozen, rauwe ham

Bron: recept van de website van Sligro-Ispc.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.806 andere abonnees

ARCHIEF

10 Reacties

  1. Kelly Neels

    4 sterren
    Hallo Myriam
    Het is inderdaad mooi weer en een BBQ smaakt daarbij, maar je kan niet elke dag gegrild(e) vlees/vis eten.
    Doe dus gerust verder met je lekkere receptjes, ze zijn voor mij zeker een bron van inspiratie. Proficiat!
    Groetjes
    Kelly

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel, Kelly, je reactie doet me veel plezier! Sowieso ga ik mijn stijl van koken niet veranderen. Kan ik ook niet. (Ik heb trouwens zelfs geen BBQ meer).

      Antwoord
  2. Marleen

    Super ga ik zeker eens proberen .

    Antwoord
  3. Atty

    Je hebt ook lezers in het noorden. Hier te veel wind voor de barbeque en te koud om buiten te zitten.
    Maar deze kleine hapjes hebben wel wat.
    Gr uit Heerenveen, Atty

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat fijn, Atty! Leuk dat ik ook mijn noorderburen kan inspireren!

      Antwoord
  4. Freija Wouters

    Dit ga ik zeker uitproberen! Is de gerookte olijfolie een absolute meerwaarde? verkrijgbaar bij ispc, vermoed ik?

    Antwoord
  5. tine

    5 sterren
    Dat lijkt een toppertje, ga ik zeker proberen! Ook niet bepaald een barbecue-fan hier, dus blijf zeker doen wat je doet. Kleine vraag, bij gebrek aan microgolfoven, zal grillen in de oven ook lukken? Ervaring met tijd en warmte? Veel groeten uit Oudenaarde, Tine

    Antwoord
    • Myriam Minne

      In een gewone oven lukt ook! Leg dunne plakken rauwe ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen. Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Jarcuterie

by Myriam Minne time to read: 1 min
10
%d bloggers liken dit: