Nodig voor 4
Boter voor de ovenschaal
6 abrikozen
2 eiwitten
40 g poedersuiker
2 à 3 druppels bitter amandelextract
3 el amandelpoeder
4 amaretti (Italiaanse amandelkoekjes, ik kon die niet vinden en gebruikte andere Italiaanse amandelkoekjes)
20 cl room
2 el suiker
2 amandelschilfers
Poedersuiker en verse munt voor de afwerking
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in met boter.
Was, halveer en ontpit de abrikozen. Schik in de schotel met de snijkant naar boven. Bak 10 min in de oven.
Klop intussen de eiwitten stijf. Giet er al kloppend de poedersuiker bij tot de meringue mooi glanst. Spatel er het amandelextract en het amandelpoeder door. Verdeel de meringue over de halve abrikozen. Verkruimel de amaretti en strooi over de meringue. Zet nog 5 à 10 min in de oven.
Warm de room op met de suiker, giet in vier borden en bestrooi met de amandelschilfers. Schik de gegratineerde abrikozen in de roomsaus en bestuif met poedersuiker. Werk naar wens af met verse munt.
Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten 2016 Zonnig Italiaans.
0 reacties