Lang had ze niet nodig om mij te overtuigen om die ook te maken. Ik ben nogal snel verleid wanneer het om zoete zonde gaat… ? Er zijn trouwens redenen genoeg om deze marshmallowmousse te maken: 1. er zijn terug volop aardbeien, de trots van Lochristi, 2. dit is absoluut niet veel werk en 3. zo’n zalig zoet zomerdessert smaakt altijd, toch?
In haar recept schreef Ann om witte marshmallows te gebruiken. Die kon ik niet vinden en gebruikte de traditionele roze en witte, waar ik het roze deel van afknipte. Het grootste deel verdween meteen in mijn mond (ik had net 18 km gelopen, dan mag dat wel he?). Gelukkig hield ik er nog een paar over om mijn foto op te smukken.
Ingrediënten voor 4 glaasjes marshmallowmousse met aardbeien
100 g marshmallows (witte)
1 bakje aardbeien
60 ml water
200 ml room
2 el suiker
1 el fijngehakte verse munt
Eventueel wat bessen als versiering (optioneel)
Bereiding
Maak de aardbeien schoon en snijd in fijne plakjes. Doe de helft in een steelpan en de andere helft in een kommetje.
Snijd met een scherp mes of knip met een keukenschaar de marshmallows in vier.
Zet de aardbeien in het steelpannetje op het vuur samen met het water en laat 3 minuutjes koken. Mix met een handmixer tot een gladde massa. Roer er de marshmallows onder en blijf roeren tot ze volledig gesmolten zijn. Laat volledig afkoelen (roer af en toe).
Neem nu de andere aardbeien en doe daar de suiker en munt bij. Roer goed. En zet in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en roer er voorzichtig de marshmallowmassa onder.
Verdeel de gemarineerde aardbeien over de potjes (maar houd de marinade bij!) en overgiet met de marshmallowmousse. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Lepel tot slot de marinade over de glaasjes en versier met wat besjes en munt.
Bron: recept van Ann Vertriest voor Okra.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij vier uurtje te geven