- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Marshmallowmousse met aardbeien

Marshmallowmousse met aardbeien

 

Marshmallowmousse met aardbeien

 

Ingrediënten voor 4 glaasjes marshmallowmousse met aardbeien

100 g marshmallows (witte)
1 bakje aardbeien
60 ml water
200 ml room
2 el suiker
1 el fijngehakte verse munt
Eventueel wat bessen als versiering (optioneel)

 

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en snijd in fijne plakjes. Doe de helft in een steelpan en de andere helft in een kommetje.

Snijd met een scherp mes of knip met een keukenschaar de marshmallows in vier.

Zet de aardbeien in het steelpannetje op het vuur samen met het water en laat 3 minuutjes koken. Mix met een handmixer tot een gladde massa. Roer er de marshmallows onder en blijf roeren tot ze volledig gesmolten zijn. Laat volledig afkoelen (roer af en toe).

Neem nu de andere aardbeien en doe daar de suiker en munt bij. Roer goed. En zet in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en roer er voorzichtig de marshmallowmassa onder.

Verdeel de gemarineerde aardbeien over de potjes (maar houd de marinade bij!) en overgiet met de marshmallowmousse. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Lepel tot slot de marinade over de glaasjes en versier met wat besjes en munt.

 

Marshmallowmousse met aardbeien

 

Bron: recept van Ann Vertriest voor Okra.

Related Post