Toast met mousse van Brie en balsamicocrème

door | feb 24, 2014 | Aperitief, Hapjes

Dit recept printen? Print dit recept

Geluk schuilt vaak in een klein hoekje. Voor mij is dat mijn sifon. Ik gebruik ‘m regelmatig en graag. Vooral als ik gasten heb, haal ik ‘m steevast boven. Een hapje met extra luchtigheid, een espumaatje als tussendoortje of nog een schuimpje als extraatje bij het dessert… ’t heeft iets, vind ik. En ’t is maar een kleine moeite.

Neem nu dit hapje. Dit is echt keisimpel en supersnel klaar. Maar dankzij de espumafles toch speciaal. En nee hoor, ik heb geen aandelen bij Isi… 😉

Nodig voor 4 hapjes

1 sneetje toastbrood van Harry’s
100 g Brie de Meaux
100 g magere melk

Voor de afwerking:
4 groene blaadjes naar keuze
Balsamicocrème

Werkwijze

Breng de melk met de Brie aan de kook tot de Brie gesmolten is. Mix en zeef door.
Laat afkoelen. Giet de Briemelkmengeling in de sifon en steek 2 gaspatronen op. Goed schudden.

Rol het toastbrood dun uit met een deegrol. Steek er met een uitsteekring 4 cirkel uit. Bak die krokant in de boter. Laat uitdruppen op keukenpapier.

Spuit net voor het serveren een laagje Briemousse op de toastjes. Werk af met een druppeltje balsamicocrème en een groen blaadje.

Bron: recept van David Selen.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.982 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

1 Reactie

  1. Eetlust

    Oh Myriam wat een lekkertje! Sla ik op en zet zo' n sifon op mijn lijstje 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19  +    =  20

Toast met mousse van Brie en balsamicocrème

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: