King krab met een schuim van knoflook en gremolata

door | jan 22, 2021 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept
King krab met een schuim van knoflook en gremolata

Liefde is… samen look eten. ? Dan heb je tenminste geen last van de lookadem van je partner. Want ik verzeker jullie, mannekes, dat schuim van knoflook mist z’n effect niet. En na een Valentijnsdiner moet je meestal de deur niet meer uit. En is dat wel het geval, dan heb je 1. een mondmasker op en 2. je lookadem zorgt voor een natuurlijke social distancing. Maar laat mijn uitleg jullie er vooral niet van weerhouden om deze king krab met een schuim van knoflook en gremolata te maken, want dit is een topreceptje. Al zeg ik het zelf. Eigen stoef stinkt. I know. Al even erg als een lookadem. En zo is de cirkel rond. ?

 

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

Heel eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de gremolata:

  • 100 ml olijfolie
  • 3 el gekonfijte citroen, fijngehakt
  • 5 el platte peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Voor het schuim van knoflook:

  • 200 ml melk
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 g Sucro (van Texturas)
  • (Witte) peper en zout

Voor de king krab:

  • 4 king krab clusters
  • Gremolata
  • Vene cress
  • Kaviaar of Anchovar

Instructies
 

Voor de gremolata:

  • Vermeng citroen, peterselie en knoflook met de olijfolie tot gremolata. Breng op smaak met peper en zout.

Voor het schuim van knoflook:

  • Schil de knoflook en blancheer in gezouten water.
  • Warm de melk samen met de geblancheerde knoflook en sucro op, mix en zeef door.
  • Breng op smaak met (witte) peper, mix tot schuim door de staafmixer schuin op het oppervlak te plaatsen.

Voor de king krab:

  • Halveer de King krab cluster, leg ze met de vleeskant naar boven op een bakplaatje.
  • Verdeel de gremolata over de krab en verwarm gedurende 4 min op 180˚ C.
  • Schik er wat kaviaar of Anchovar over en werk af met een blaadje cress.

Notities

1 pot Sucro kost om en bij de 70 EUR. Ik besliste om die niet te kopen en gebruikte Lecite in de plaats, die ik in mijn kast had staan. Lukte ook.
Trefwoord gremolata, king krab, knoflook, schuim

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

 

Bron: recept van de website Sligro-Ispc.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.990 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

2 Reacties

  1. Lu

    Beste Myriam,
    Wat is Anchovar (ik vermoed het wel aan de foto te zien, maar waar koop je zo iets?)
    Mvg/Lu

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Lu,
      Die vond ik in de rayon van de lompviseitjes in mijn Hypermarkt Carrefour.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




55  +    =  57

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: