Liefde is… samen look eten. ? Dan heb je tenminste geen last van de lookadem van je partner. Want ik verzeker jullie, mannekes, dat schuim van knoflook mist z’n effect niet. En na een Valentijnsdiner moet je meestal de deur niet meer uit. En is dat wel het geval, dan heb je 1. een mondmasker op en 2. je lookadem zorgt voor een natuurlijke social distancing. Maar laat mijn uitleg jullie er vooral niet van weerhouden om deze king krab met een schuim van knoflook en gremolata te maken, want dit is een topreceptje. Al zeg ik het zelf. Eigen stoef stinkt. I know. Al even erg als een lookadem. En zo is de cirkel rond. ?
King krab met een schuim van knoflook en gremolata
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
Voor de gremolata:
- 100 ml olijfolie
- 3 el gekonfijte citroen, fijngehakt
- 5 el platte peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Voor het schuim van knoflook:
- 200 ml melk
- 5 teentjes knoflook
- 2 g Sucro (van Texturas)
- (Witte) peper en zout
Voor de king krab:
- 4 king krab clusters
- Gremolata
- Vene cress
- Kaviaar of Anchovar
Instructies
Voor de gremolata:
- Vermeng citroen, peterselie en knoflook met de olijfolie tot gremolata. Breng op smaak met peper en zout.
Voor het schuim van knoflook:
- Schil de knoflook en blancheer in gezouten water.
- Warm de melk samen met de geblancheerde knoflook en sucro op, mix en zeef door.
- Breng op smaak met (witte) peper, mix tot schuim door de staafmixer schuin op het oppervlak te plaatsen.
Voor de king krab:
- Halveer de King krab cluster, leg ze met de vleeskant naar boven op een bakplaatje.
- Verdeel de gremolata over de krab en verwarm gedurende 4 min op 180˚ C.
- Schik er wat kaviaar of Anchovar over en werk af met een blaadje cress.
Notities
Bron: recept van de website Sligro-Ispc.
Beste Myriam,
Wat is Anchovar (ik vermoed het wel aan de foto te zien, maar waar koop je zo iets?)
Mvg/Lu
Dag Lu,
Die vond ik in de rayon van de lompviseitjes in mijn Hypermarkt Carrefour.
Succes!