De Spaanse aardbeien die je in deze tijd van het jaar in de winkel vindt, zien er prachtig uit, maar daar houdt het ook op. Die hebben totaal (nog) geen smaak. Maar daar breng jij verandering in door ze als het ware te injecteren met suikersiroop en een goeie scheut vodka. Je serveert ze tijdens je Valentijnsdiner wanneer je wil: al meteen bij het aperitief, als tussengerechtje i.p.v. een sorbet, bij het dessert, bij de koffie, voor het liefdesspel, tijdens het liefdesspel of erna… Daar ga ik weer… Ik heb gewoon een veel te levendige fantasie. ? Vergeef me!
Donkere, dramatische foto van Ekkow.
Recept voor aardbeien met vodka voor Valentijn
Voorbereidingstijd: 10 min
Rusttijd: 12 u
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g grote aardbeien met kroontje
250 ml suikersiroop
50 ml vodka (of meer naar smaak)
Extra:
1 espumafles van 500 ml
2 soda cartouches
Bereiding
Spoel de aardbeien grondig in een ruime hoeveelheid koud water, maar laat het kroontje eraan. Ze zijn al waterachtig genoeg!
Maak suikersiroop van 125 g suiker en 125 ml water en laat die afkoelen. Of gebruik kant-en-klare rietsuikersiroop uit een fles.
Meng de suikersiroop met de vodka. Ik gebruikte er meer dan vermeld. Mijn fles was bijna leeg en ik goot het laatste restje er ook nog bij. Wat is er beter dan een aardbei met vodka? Een aardbei met veel vodka. ?
Doe de aardbeien in hun geheel in je espumafles.
Giet de suikersiroop-vodka mengeling in de fles en draai er 2 soda cartouches op.
Heel belangrijk: NIET SCHUDDEN!
Leg de espumafles minimum 1 nacht plat in de koelkast.
Spuit de fles, voor het serveren, leeg in je gootsteen.
Draai de fles open en serveer de aardbeien met vodka meteen.
Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan hotelschool Spermalie in Brugge tijdens een kookdemo bij Profilec.
0 reacties