Valentijnsmenu 2017

Weinig (of geen) andere bloggers doen het, maar ik houd al een paar jaar voet bij stuk met een Valentijnsmenu. Het scoort minder hoge toppen dan mijn Kerstmenu, maar heeft toch elk jaar aardig wat bekijks. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat mijn volgers er niet van houden om in een propvol restaurant te gaan eten, ofwel geen fan zijn van Valentijn tout court, maar dit (te) commerciële ‘feest’ wel graag als excuus gebruiken om hun geliefde te verwennen met een lekkere homemade maaltijd. Soit, wat jouw reden ook is, dit Valentijnsmenu 2017 is net wat je zoekt: snel, makkelijk, lekker én met ingrediënten of kleuren waar de liefde van afspat!

 

Valentijnsmenu 2017

 

Amuse:

Als amuse kan je kiezen tussen 2 hapjes met kaas. Uiteraard kan je ze ook allebei maken. Ze mogen dan wel alletwee met kaas zijn, toch zijn ze totaal verschillend. Het eerste hapje, een pancetta krokantje met geitenkaas, is een koud hapje met vlees, terwijl de andere amuse, het snoepje van langoustine met Comté, warm is en met ‘vis’.

 

Voorgerecht:

Als voorgerecht voor mijn Valentijnsmenu 2017 kies ik (alweer) voor kaas. Sorry, het wordt een cheesy Valentine dit jaar. 😉 Maar dit voorgerecht, een brie-notenkroketje, is nu eenmaal heel makkelijk, heel lekker én met vijgen, een libido verhogend voedingsmiddel…

 

Soep:

Oesje, er zit ook kaas in de soep! Zolang er maar geen haar in de soep zit met Valentijn, dan is ’t al goed… 😉 De soep van geroosterde biet en amandelmelk wordt inderdaad afgewerkt met feta. Maar da’s geen absolute must. Het is ‘m vooral om de kleur te doen! Dieprood, kleur van de liefde.

 

Hoofdgerecht:

Skrei wordt ook wel de love fish genoemd, omwille van zijn beperkte aanlevertijd rond Valentijn. Deze jonge kabeljauw uit Noorwegen is een topproduct en is dat niet wat je ventje/vrouwtje, lief, vriend(in), partner verdient?   Het recept voor dit super skreihaasje is origineel met briochekruim, vanillepuree en een sausje op basis van bier, oogt bijzonder fancy, maar is helemaal niet moeilijk. Maar ssssjt, dat hoeft je ventje/vrouwtje, lief, vriend(in), partner niet te weten. Laat hem/haar maar denken dat je je speciaal voor hem/haar uitgesloofd hebt in de keuken! 😉

 

Dessert:

Als dessert voor mijn Valentijnsmenu 2017 heb ik tenslotte gekozen voor een spectaculair glaasje in 3 laagjes. Met koffie, met praliné én met chocolade. Een culinair orgasme verzekerd. Hiermee houd je je zoetje vast en zeker zoet. 🙂

Fijne Valentijn. Let the love… and good food be with you!

Liefs. x

Myriam

Related Post

Tags: , , , ,

Valentijnsmenu 2017

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: