Hap en Tap logo zonder streep
Pancetta krokantje met geitenkaas en vijgen

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

1 feb 2017 | Hapjes

Er zijn van die receptjes waarvan ik op voorhand al weet dat ze gaan aanslaan. Dit recept voor pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen is er zo een. Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat twee gelijkaardige hapjes met dezelfde ingrediënten bijzonder hoog scoren op mijn blog. Het glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes en het vijgenhapje met mozzarella en parmaham waren beiden toppertjes die onwaarschijnlijk vaak bekeken werden en nog steeds worden. Door de overschakeling van Blogspot naar WordPress ben ik de tel kwijtgeraakt, maar voor de overschakeling was het glaasje meer dan 12.000 keer bekeken.

Wel, deze pancetta krokantjes voorspel ik een gelijkaardige mooie toekomst. Hoe lekker zijn ‘dees’? En helemaal niet moeilijk te maken! Je flanst ze echt in 1-2-3 in elkaar. En opeten? Tjah, dat doe je ook in 1-2-3. ?

 

Pancetta krokantje met geitenkaas en vijgen

 

Ingrediënten voor 12 pancetta krokantjes

12 plakjes pancetta
12 volle theelepels verse geitenkaas (ik koos voor de nieuwe Chavroux La Mousse)
Vijgenconfituur naar smaak (kant-en-klaar of homemade)
12 kleine rucolablaadjes
6 kleine verse vijgen, in plakjes
Verse tijmblaadjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Schik de plakjes pancetta in een enkele laag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de pancetta tot die krokant en lichtjes gekleurd is, gedurende 12 à 15 min.

Laat de pancetta krokantjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen gedurende 15 min.

Schik de pancetta krokantjes op een serveerschaal. Lepel op elk krokantje 1 tl geitenkaas en een beetje vijgenconfituur naar smaak. Schik hierop 1 rucolablaadje en 2 plakjes vijg. Strooi er tijmblaadjes over en serveer.

 

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

 

Bron: recept van de blog Taming of the Spoon.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.273 andere abonnees

ARCHIEF

8 Reacties

  1. patricia

    hallo Myriam,

    ik zal zeker dat hapje ook proberen, hopelijk vind ik goede verse vijgen.
    ik heb ook altijd succes met het hapje van rivierkreeftjes met mango-avocadosalsa.
    groetjes Patricia

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Patricia
      Dat is inderdaad ook een toppertje: snel, makkelijk én lekker! 🙂

      Antwoord
  2. Marianne

    Dag Myriam,
    Lijkt me een lekker hapje. Helaas zijn niet al mijn vrienden “fan ” van geitenkaas.
    Kan deze vervangen worden door koemelkkaas en zo ja welke is er dan lekker bij?
    groet,
    Marianne

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hoi Marianne
      Je zou de geitenkaas eventueel kunnen vervangen door (buffel)mozzarella.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Monique Le Percq

        Ricotta of uitgelekte cottage cheese zijn goede vervangers voor verse geitenkaas.

        Antwoord
  3. Lieselot

    Dag Myriam,

    Bedankt voor dit super lekker hapje.
    Dit zal ik nog veel klaar maken. Het was een succes!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat leuk om te lezen, Lieselot!
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

by Myriam Minne time to read: 1 min
8
%d bloggers liken dit: