Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

Er zijn van die receptjes waarvan ik op voorhand al weet dat ze gaan aanslaan. Dit recept voor pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen is er zo een. Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat twee gelijkaardige hapjes met dezelfde ingrediënten bijzonder hoog scoren op mijn blog. Het glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes en het vijgenhapje met mozzarella en parmaham waren beiden toppertjes die onwaarschijnlijk vaak bekeken werden en nog steeds worden. Door de overschakeling van Blogspot naar WordPress ben ik de tel kwijtgeraakt, maar voor de overschakeling was het glaasje meer dan 12.000 keer bekeken.

Wel, deze pancetta krokantjes voorspel ik een gelijkaardige mooie toekomst. Hoe lekker zijn ‘dees’? En helemaal niet moeilijk te maken! Je flanst ze echt in 1-2-3 in elkaar. En opeten? Tjah, dat doe je ook in 1-2-3. 😂

 

Pancetta krokantje met geitenkaas en vijgen

 

Ingrediënten voor 12 pancetta krokantjes

12 plakjes pancetta
12 volle theelepels verse geitenkaas (ik koos voor de nieuwe Chavroux La Mousse)
Vijgenconfituur naar smaak (kant-en-klaar of homemade)
12 kleine rucolablaadjes
6 kleine verse vijgen, in plakjes
Verse tijmblaadjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Schik de plakjes pancetta in een enkele laag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de pancetta tot die krokant en lichtjes gekleurd is, gedurende 12 à 15 min.

Laat de pancetta krokantjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen gedurende 15 min.

Schik de pancetta krokantjes op een serveerschaal. Lepel op elk krokantje 1 tl geitenkaas en een beetje vijgenconfituur naar smaak. Schik hierop 1 rucolablaadje en 2 plakjes vijg. Strooi er tijmblaadjes over en serveer.

 

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

 

Bron: recept van de blog Taming of the Spoon.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

by Myriam Minne time to read: 1 min
8
%d bloggers liken dit: