Wel, deze pancetta krokantjes voorspel ik een gelijkaardige mooie toekomst. Hoe lekker zijn ‘dees’? En helemaal niet moeilijk te maken! Je flanst ze echt in 1-2-3 in elkaar. En opeten? Tjah, dat doe je ook in 1-2-3. ?
Ingrediënten voor 12 pancetta krokantjes
12 plakjes pancetta
12 volle theelepels verse geitenkaas (ik koos voor de nieuwe Chavroux La Mousse)
Vijgenconfituur naar smaak (kant-en-klaar of homemade)
12 kleine rucolablaadjes
6 kleine verse vijgen, in plakjes
Verse tijmblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C.
Schik de plakjes pancetta in een enkele laag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de pancetta tot die krokant en lichtjes gekleurd is, gedurende 12 à 15 min.
Laat de pancetta krokantjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen gedurende 15 min.
Schik de pancetta krokantjes op een serveerschaal. Lepel op elk krokantje 1 tl geitenkaas en een beetje vijgenconfituur naar smaak. Schik hierop 1 rucolablaadje en 2 plakjes vijg. Strooi er tijmblaadjes over en serveer.
Bron: recept van de blog Taming of the Spoon.
hallo Myriam,
ik zal zeker dat hapje ook proberen, hopelijk vind ik goede verse vijgen.
ik heb ook altijd succes met het hapje van rivierkreeftjes met mango-avocadosalsa.
groetjes Patricia
Dag Patricia
Dat is inderdaad ook een toppertje: snel, makkelijk én lekker! 🙂
Dag Myriam,
Lijkt me een lekker hapje. Helaas zijn niet al mijn vrienden “fan ” van geitenkaas.
Kan deze vervangen worden door koemelkkaas en zo ja welke is er dan lekker bij?
groet,
Marianne
Hoi Marianne
Je zou de geitenkaas eventueel kunnen vervangen door (buffel)mozzarella.
Smakelijk!
Myriam
Ricotta of uitgelekte cottage cheese zijn goede vervangers voor verse geitenkaas.
Inderdaad, Monique! Bedankt voor de tip!
Dag Myriam,
Bedankt voor dit super lekker hapje.
Dit zal ik nog veel klaar maken. Het was een succes!
Wat leuk om te lezen, Lieselot!
Liefs
Myriam