Soep van geroosterde biet met amandelmelk

Toen ik deze soep van geroosterde biet proefde op het Grote Blogger Diner wist ik het meteen: die zou ik thuis opnieuw maken en in mijn Valentijnsmenu opnemen. Ze was niet alleen keilekker (als je van rode biet houdt tenminste), ze kleurde ook prachtig rood, de ideale Valentijnskleur.

We hadden de receptenfiches van alle gangen meegekregen en dat zou dus geen probleem zijn. Tot ik de recepten wat naderbij bekeek. Toen bleek dat net dat ene recept voor soep van geroosterde biet er niet bij zat. Ik waagde mijn kans en stuurde op hoop van zegen een mailtje naar de organisator van het event, Mr. Experience. Nou, nou, wat zijn die Nederlanders toch efficiënt. Nog geen 5 minuten later stak het recept al in mijn mailbox! En nu in die van jullie. Allez, toch in 660 mailboxen. Heb jij je al aangemeld om een mailtje te ontvangen telkens ik iets nieuws publiceer?

 

Soep van geroosterde biet met amandelmelk

 

Nodig voor 4 borden soep van geroosterde biet

Ca. 900 g rode biet, ongeschild
4 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
2 el bruine suiker
1 rode ui (ca. 100 g), gesnipperd
1/2 rood pepertje
1 teentje look
1 Jonagold appel, geschild en in stukken gesneden
900 ml groentenbouillon
250 ml amandelmelk (bv. van Almond Dream van Rice Dream)
Olijfolie
Kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)
1 tl za’atar
1⁄2 tl chilipoeder
1 tl appelazijn
Peper en zout

 

Voorbereiding

Schil de bietjes en snij ze in min of meer gelijke stukken. Verdeel de stukken over een ovenschaal en kruid met peper en zout. Meng olijfolie, balsamico-azijn en bruine suiker en giet het mengsel over de bietjes. Rooster +/- 45 min in de oven op 185° (hetelucht). Schep halverwege de bietjes eens om zodat ze mooi mengen met de marinade.

 

Soep

Doe wat olijfolie in een pot en fruit de rode ui hierin. Voeg de appel, het pepertje en look toe. Laat even stoven. Voeg de geroosterde biet en het kruidenboeket toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat een half uurtje pruttelen.

Verwijder het kruidenboeket, voeg de za’atar, het chilipoeder en de appelazijn toe. Mix de soep glad met een staafmixer of keukenrobot. Meng er de amandelmelk onder. Smaak af met peper en zout.

 

Serveertips

Serveer de soep met geroosterde amandelschilfers, verkruimelde feta, witloof, appel, granaatappel en/of bieslook.

 

Soep van geroosterde biet met amandelmelk

 

Bron: de soep is ontwikkeld door Liesbeth Franssen in opdracht van Rice Dream voor het Grote Blogger Diner.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Soep van geroosterde biet met amandelmelk

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: