Het Grote Blogger Diner, wat was me dat!

Je hebt uitnodigingen en Uitnodigingen. Halfweg november viel er een exclusieve uitnodiging voor Het Grote Blogger Diner in mijn mailbox met een tone of voice die alleen maar het allerbeste liet vermoeden:

EXCLUSIVE INVITATION
Geachte Myriam,

Middels dit schrijven nodig ik u graag hartelijk uit voor Het Grote Blogger Diner 2016, na groot succes in Amsterdam en Berlijn nu ook in België!
 
Een fusion van Weense grandeur, het Italiaanse goede leven en een verantwoorde doch eclectische samensmelting van zeven bijzondere Foodbrands in een – zes gangen groot – diner. De Belgische première van Het Grote Blogger Diner vindt plaats op zondag 11 december vanaf 17:00 uur. Locatie voor het diner is het prachtige Hilton Antwerp Old Town, alwaar het diner zal worden uitgereikt in de indrukwekkende Belle Epoque balzaal. Naar de blijk van een glamour kerstfeest vergezelt u het diner aan rijk gedecoreerde lange eettafels, omgeven door dennengroen en goud brandende lantaarns.

U wordt verwacht via de entree van Brasserie Flo, waar u zult worden verwelkomd met met een heerlijk glas bubbels en delicate canapés.
The Hilton Antwerp Old Town, entree Brasserie Flo vindt u aan Groenplaats 32 te Antwerpen. 

RSVP
Deelname aan het diner is enkel voorbehouden aan geselecteerde pers. Er staan in totaal 40 plaatsen ter beschikking.

 

Het Grote Blogger Diner

 

Wohow! Wat was dat zeg? Chique dinges. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn (vrouwelijke) nieuwsgierigheid danig geprikkeld was: zoals ik al zei, de ietwat oubollige schrijfstijl, de mysterieuze aankondiging van 7 foodbrands zonder te onthullen dewelke, de locatie,… maakten dat ik meteen in mijn agenda dook. Toppie! Die zondag stond er nog niks ingepland. Met uitzondering van Anderlecht – Club om 14u30. Maar dat was geen probleem. My little black dress aantrekken deed ik wel tijdens de rust en om 16u15 was de match (een draak van een wedstrijd, maar dat volledig terzijde) gedaan en was ik klaar om naar Antwerpen te sjezen. Compleet opgefokt en zonder nagels na al dat nagelbijten, maar dat zijn details.

 

Het Grote Blogger Diner

 

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen… en werden al meteen ingelost bij het aperitief: een glaasje Anna de Cordoniu ging vergezeld van enkele tongstrelende canapés. Geef toe, canapés klinkt toch 1000 keer exquiser dan hapjes of amuses, niet? Een oester op een toastje enerzijds en een scheutje Copperhead Gin Tonic met een hint van vanille en kaneel gepresenteerd in de oesterschelp. Origineel, niet? Of nog een kleine steak tartare met kaviaar en gebakken kwarteleitje begeleid door een Bloody Mary in een pipetje. Wat een topidee! Alvast veelbelovend voor de rest van de avond…

 

Het Grote Blogger Diner

 

En of de avond af was. Nog voor we de indrukwekkende Belle Epoque balzaal mochten ‘betreden’ (een plechtige stijl is hier wel op z’n plaats), stond een sponsorwand opgesteld met daarop de namen van de 7 foodbrands die de handen in elkaar geslagen hadden om ons een Diner met grote D voor te schotelen: Anna de Cordoniu (dat wisten we dus al), Hak, Jules Destrooper, Rice Dream, Lacroix, Chaudfontaine en Elvea. Die laatste wist ik ook al. Elvea is een klant van mij en marketing manager Christophe had me in al z’n enthousiasme al verklapt dat ik hem op het Grote Blogger Diner zou zien.

 

Het Grote Blogger Diner

 

Vijf topchefs, een sommelier en zelfs een watersommelier creëerden een speciaal 6-gangen menu waarin de producten van de deelnemende merken een glansrol kregen:

Soep van geroosterde biet met Rice Dream amandelmelk
afgewerkt met witloof, feta en granaatappel

***

Traaggegaarde fazantenfilet met een kroketje van champignons, een courgette haloumi pannenkoekje
overgoten met een jus van Lacroix
In het glas: Viña Pomal Blanco & Anima de Raimat Tinto en Chaudfontaine Bruisend

***

Een moderne twist op een klassieker met een tomaten & vodka sorbet door Elvea
met handgepelde Noordzeegarnalen
In het glas: Vol d’Anima de Raimat Rosé en Chaudfontaine Licht Bruisend

***

Salade van Hak kikkererwten met een coulis van groene kruiden,
een krokante praline van Brie met een crispy notentopping
In het glas: Viña Pomal Crianza en Chaudfontaine Natuurlijk Plat

***

Jules Destrooper boterwafels met hertenfilet, texturen van butternut,
peterseliewortelcrunch met koffiesmaak, een wildsaus en basilicumpoeder
In het glas: Viña Pomal Reserva en Chaudfontaine Bruisend

***

Geflambeerde crêpes Suzette met sinaas Gin Copperhead, crème brûlée van gember,
chocolade- en notencrumble en bessen.
In het glas: cava Anna de Codorniu Dulci en Chaudfontaine Natuurlijk Plat

Zijn jullie aan het watertanden? Wacht. Dan deel ik nu mijn collage (met dank aan de aanwezige fotografe!) van de gerechten. Kwestie van jullie helemaal overstag te doen gaan. 😉

Het Grote Blogger Diner

Woorden schieten hier tekort en dus ga ik maar zwijgen. Maar niet voor ik Mister Experience bedankt heb voor de uitnodiging. Alles was top: toporganisatie, toplocatie, topfood,… En tot slot ook nog een lovend woordje voor de mensen van Sezoen.be die de zaal zo prachtig aangekleed hadden. Zij werkt als tandarts en hij is werkzaam in de bouwsector, maar naast deze voltijdse baan jagen zij in bijberoep hun droom na om je huis of feestadresje te decoreren: van het leveren van een volledig opgesmukte kerstboom tot de tafelversiering… Chapeau voor dit ondernemende koppel.

Bedankt ook aan het Hilton Antwerp Old Town hotel en Brasserie Flo voor de ontvangst. Ik kom graag volgend jaar terug! 😉

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Het Grote Blogger Diner, wat was me dat!

by Myriam Minne time to read: 3 min
5
%d bloggers liken dit: