Hap en Tap logo zonder streep
2016, je was geweldig!

2016, je was geweldig!

28 dec 2016 | Reviews, Varia

Al enkele jaren deel ik hier mijn mooiste ervaringen van het afgelopen jaar, meestal opgedeeld in een top 5. Maar dat ga ik vandaag niet doen. Het is té moeilijk om te kiezen. Ik heb zoveel mooie momenten beleefd in 2016. Niet normaal! Eerst was er mijn trip samen met mijn foodie vriendin Ann naar Marrakech als Neckermann ambassadrice. Kort daarna volgde er op uitnodiging van Vinopres al een 3-daagse persreis naar de Loire. En nog een paar maand later stapte ik alweer op het vliegtuig, samen met mijn dochter deze keer, richting Lissabon… Alweer merci, Neckermann!

 

2016

 

Maar niet alleen mijn reisjes waren fantastisch, ik beloofde nog heel wat topmomenten als foodie: al voor de 2de keer een Dinner in the Sky, een zomerse barbecue met niemand minder dan BBQ-king Peter Declercq, een lekkere lunch met Parmham in Graanmarkt 13, mijn 20e huwelijksverjaardag op een mosselkotter, een verrassend visdiner n.a.v. de Bewuste Visweek en onlangs nog Het Grote Blogger Diner. Stuk voor stuk, memorabele momenten!

 

2016, je was geweldig!

 

Mijn topmoment 2016

Wat mij echter helemaal van mijn sokken blies in 2016 en bij deze door mij uitgeroepen wordt tot hét moment van 2016, dat was dit mailtje van een onbekende ‘fan’. Het onderwerp: Pluim.

Beste Myriam,
Langs deze weg wil ik je bedanken voor de gulheid waarmee je uw hap en tap-kennis met iedereen (en lucky-me dus ook met mij) wil delen! Vandaag maakte ik uw aardbeientaartjes. Megalekker! Ben er wel niet in geslaagd 22,5 g puddingpoeder in de taart te doen. Het zijn 23 grammen geworden. 😉
Ben zelf ook al jaren een fervente amateurkok, heb 2 kasten vol kookboeken, volg al jaar en dag links en rechts kooklessen, Thermomix bezitster, enz maar door mijn job kan ik vaak minder tijd in mijn keuken doorbrengen dan ik in de ideale wereld zou willen. 
Uw blog verrijkt mijn leven, inspireert me, daagt me culinair uit en door uw grondige en accurate uitleg voel ik me zeker genoeg iets nieuw te proberen. Dat wou ik u toch efkes laten weten. Bedankt daarvoor en ik hoop nog heel lang mee op culinair avontuur te kunnen gaan met je.
Het leven is pas echt de moeite als je genereus kunt zijn en dat ben jij.

Ik ben niet snel stil te krijgen, maar van dit mailtje was ik toch even van mijn melk. Zo fijn om dit te lezen. Hartverwarmend!

 

Jullie top 5 recepten in 2016

In tegenstelling tot de laatste keer dat ik jullie top 5 maakte (vorig jaar sloeg ik die traditie even over door de overschakeling naar een nieuwe website) waarin vooral hartige recepten met kaas hoog scoorden, is jullie top 5 van 2016 nu 100% zoet. Mij niet gelaten, zenne. Jullie hebben smaak! 😉

Op de 5de plaats: Witte chocolade cheesecake (met slechts 3 (!) ingrediënten).

Witte chocolade cheesecake

 

Op de 4de plaats: Aardbeienmousse met mascarpone.

Aardbeienmousse met mascarpone

 

De bronzen plak gaat naar deze chocolademousse met speculoos slagroom.

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Tweede meest bekeken recept is geworden de hazelnootmeringuerol met Frangelico-room en karamelsaus.

Hazelnootmeringue-rol met Frangelico-room en karamelsaus

 

Op jullie eerste plaats de wentelteefjes uit de oven met appel en kaneel. Dit recept werd maar liefst 17.894 (!) keer bekeken. Hoe zot is dat?

Wentelteefjes uit de oven met appel en kaneel

 

Mijn plannen voor 2017

Op het einde van het jaar blikken mensen vaak terug en maken ze ook goede voornemens of plannen voor de toekomst en ook ik ontsnap daar niet aan. Veel goede voornemens heb ik niet, ik wil gewoon graag doorgaan op mijn elan en jullie blijven inspireren. Voor de rest wil ik het lopen terug (meer) opnemen. In 2016 beperkte ik mij tot het opfietsen van de Stelvio en het lopen van de 1/2 marathon van Disneyland Parijs. In 2017 zou ik de Memorial Tom Simpson willen fietsen en 2 keer een 1/2 marathon lopen. Welke weet ik nog niet precies. Alles hangt af van de Playoff 1 kalender… Moeilijk om nu al plannen te smeden dus. 😉 Maar ik kijk al verder vooruit en zou in 2018 de marathon van Tokyo willen doen. Ik heb de 5 Major marathons van New York, Berlijn, Boston, London en Chicago al op mijn palmares staan, maar onlangs kwam daar Tokyo als 6de Major bij. En die bijt dus in mijn (geblesseerde) teen. Hopelijk lukt het. Jullie lezen er hier in de loop van volgend jaar vast meer over.

Tot slot wil ik ook nog een nieuwe rubriek toevoegen op mijn blog: een Behind The Scenes rubriek. Zo zou ik graag eens gaan piepen in de keuken van een sterrenchef en een complete shift meedraaien, van de mise en place tot het doorgeven van het allerlaatste dessert. Of bij een warme bakker in ’t putteke van de nacht gaan werken. Of een marktkramer in weer en wind assisteren. Kortom, ik wil jullie graag een blik gunnen achter de schermen en het harde labeur vanop de eerste rij laten meebeleven. Zaken bij wie ik mag langskomen, mogen zich melden! 😉 In januari mag ik alvast gaan neuzen bij de voorbereiding van het Belgische team voor de Bocuse d’Or… Wordt vervolgd.

En op de valreep komt er nog iets nieuws aan: ik kreeg net de bevestiging dat ik een Magimix Cook Expert op uitleenbasis ter beschikking krijg. Bedankt, Peggy van Profilec voor het lobbyen “achter mijn gat”. Joehoe! Ik ben alvast van plan om op regelmatige basis dit toestel uit te testen versus mijn Thermomix. En aangezien beelden beter spreken dan woorden ga ik dit doen aan de hand van videootjes. Ik word dus een klein beetje vlogger… 😉

Zo, rest mij jullie alleen nog een heel fijn eindejaar te wensen en een fantastische start van 2017.
Blijf me volgen!

Liefs

xxx
Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.585 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

 1. De Wit Andrea

  Beste Myriam , 2016 was een fijn jaar met veel nieuwe recepten met dank aan jou. Een van mijn laatste toppers was de chocolademoeuilleux met witte chocolade en passievrucht. Inderdaad een dag op voorhand klaar gemaakt. Ik experimenteer ook graag en ik had 4 potjes in de vriezer gezet . De avond dat ik ze nodig had s’morgens in de koelkast gezet en s’avonds afgebakken. Vrienden van de Moezel zullen er waarschijnlijk nog over praten.
  Ik wens jou en je familie een fijn 2017.

  Andrea De Wit

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Wat een fijne reactie, Andrea!
   Het doet me plezier om te lezen dat ik je heb kunnen inspireren.
   Ik wens je nog heel veel kookplezier in 2017!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 2. De Baets Martine

  Dag Myriam
  Je leuke tekstjes bij de blogrecepten zijn super om te lezen ….
  Meer van dat in 2017!!!!’

  Antwoord
  • Myriam Minne

   En jij bedankt voor je altijd aangename gezelschap in Spermalie, Martine! x

   Antwoord
 3. ohladybake

  Dag Myriam, ik blijf ook graag jouw blogs lezen…altijd inspirerend en heel lekker!
  Heel veel succes tijdens 2017 met al je plannen en ik kijk uit naar al je zoete gerechtjes!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Die zullen er zeker en vast zijn, Annelies, die zoete gerechtjes. Woensdag al komt er een toppertje online! 😉
   Heel veel bakplezier in 2017!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

2016, je was geweldig!

by Myriam Minne time to read: 4 min
6