Als foodblogger krijg je echt van alles en nog wat thuisgestuurd.Β Maar meestalΒ weiger ik om zomaar over die dingen te bloggen. Wat kan ik in godsnaam vertellen over een nieuw pak chips bvb.? Sorry, maar daar begin ik niet aan. Dus toen ik onlangs een aantal zakjes popcorn in mijn brievenbus kreeg (bij manier van spreken he), dacht ik in eerste instantie: “pffft, wat moet ik daar nu mee?”. Ik ga heus geen blogartikel wijden aan hoe lekker die popcorn wel is of zo. Mijmerend over wat ik ermee kon aanvangen, trok ik een zakje open en stak ik er een paar in mijn mond. Waaaaw, dees waren Γ©cht wel lekker. Te lekker om er niks mee te doen. En dus begon ik na te denken over hoe ik deze ‘gezonde’ popcorn (100% natuurlijk, zonder gluten, zonder lactose en 100% vegan) toch aan bod kon laten komen.
Ik verstopteΒ angstvallig een zakje Popcorn Strawberry & Cream in mijn kast tot ik eruit was wat ik ermee kon aanvangen. Ondertussen verdwenen de Popcorn Sweet & Salty, de Popcorn Lime & Sea Salt, de Popcorn Wasabi en de Popcorn Cappuccino lustig in het mondje. Ik zou de Strawberry & Cream gebruiken om een romig aardbeiendessert af te werken. Wel, wat vinden jullie? Ziet hij er niet om op te eten uit, mijn aardbeienmousse?
Nodig voor 4 personen
250 g aardbeien + enkele extra voor de afwerking
5 takjes munt
200 g mascarpone
3 blaadjes gelatine (die van mij wegen 4 g per stuk)
20 cl room 40%
20 g bloemsuiker
Extra:
4 plakken quatre-quarts cake (al dan niet homemade)
Cousin Penelope’s Strawberry & Cream popcorn van Ten AcresΒ verkrijgbaar bij Rob voor de afwerking (facultatief)
Muntblaadjes
Bereiding
Maak eerst de vruchtenpuree. Laat de gelatine weken in een ruime kom met koud water. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Was de aardbeien snel onder koud stromend water, verwijder de kroontjes en snijd ze in vier. Doe ze in de kom van een blender en mix tot je een gladde puree bekomt.
Giet de aardbeienpuree in een pot, voeg de muntblaadjes toe en breng aan de kook.
NeemΒ de potΒ van het vuur, voeg de geweekte gelatine toe en meng om de gelatine te laten smelten. Zet een deksel op de potΒ en laat gedurende 15 min trekken. Passeer de puree door een fijne zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereid de slagroom met mascarpone voor. Doe de zeer koude slagroom en mascarpone in een kom en klop op. Zodra de slagroom vaster wordt voeg je langzaam de bloemsuiker toe, terwijl je blijft kloppen tot je een stevige slagroom bekomt.
Spatel nu voorzichtig de slagroom onder de afgekoelde aardbeienpuree. Steek cakecirkels uit ter grootte van je glazen. Giet er de mousseΒ op. Je kan ook opteren om met ringen te werken. In dat geval breng je rondom een bandje in plasticfolie in de ring aan. Plaats de mousses minstens 1 uur in de koelkast.
Werk net voor het serveren af met een in twee gesneden aardbei, een takje munt en de popcorn.
Nota:Β voor mij mocht dit dessert nog iets zoeter. Tjah! π
Bron: recept uit CinΓ© TΓ©lΓ© RevueΒ SpΓ©cial Desserts + de 280 idΓ©es gourmandes !
Hoi,dit recept lijkt me superlekker en makkelijk. Zou in het ook kunnen gebruiken om er een taart mee te maken , onderaan biscuit en dan vanboven de mousse? Ik zou het recept dan wel verdubbelen uiteraard ?
Hoi Isabel
Dat moet zeker lukken.
Succes en smakelijk!
Myriam
Als ik dit in potjes maak moet ik dan even veel gelatine blaadjes gebruiken?
Dan mag je er minder gebruiken, Aaron, aangezien in een potje je mousse niet gaat ‘weglopen’.
Succes en smakelijk!
Myriam
Welke afmeting hebben de ringen op deze foto?
Alvast bedankt,
Marina
Als ik het me goed herinner, Marina, gebruikte ik ringen met een diameter van 5 cm en 6 cm hoog. Maar schiet me niet dood als ik me vergis, dit is al een oud recept.
Dank je wel, ik zou graag de bakringen van petit gΓ’teau bestellen deze hebben ook een doorsnede van 6 cm zijn 1,6 cm H met rol acetaatfolie 5 cm H zal mij dit recept wel lukken… hoop ik toch!
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven