Linda, ik hoop volgend jaar heel vaak te mogen ‘invallen’! ? En ik ben ervan overtuigd dat heel wat van mijn volgers/fans dat ook hopen… ?
Nodig voor 10 personen
Voor de crème brûlée:
360 g room
100 g melk
1 grote steranijs
Schil van 1/2 sinaasappel
1/2 vanillestok
125 g eidooiers
100 g griessuiker
Wat rietsuiker om te bestrooien
Voor 1 liter karnemelkijs:
750 g karnemelk
2,5 dl water
120 g glucose in poedervorm
220 g suiker
Het sap en de rasp van 1 citroen
Voor de aardbeiengel:
250 g aardbeien
2,5 g agar-agar
12 g honing
Voor de yuzu bol:
100 g boter
75 g fondantsuiker
40 g witte chocolade
70 g yuzu
20 chocolade kogels
Chocolade crisp
10 aardbeien
Werkwijze
Voor de crème brulée:
Breng de melk aan de kook met de vanillestok, steranijs en de sinaasappelschil. Meng de eidooiers met de suiker en de room zonder schuim te maken. Voeg de afgekoelde en gezeefde melk toe.
Giet een laagje crème brulée in een potje en zet de potjes gedurende 50 min in een voorverwarmde oven op 90° C.
Laat de crème afkoelen, strooi er de rietsuiker over en brand af net voor het serveren.
Voor het karnemelkijs:
Kook het water met de suiker op en voeg de glucose atomisé toe. Meng er de karnemelk, citroenrasp en citroensap bij. Draai af in de ijsmachine.
Voor de aardbeiengel:
Mix de aardbeien, zeef door en kook de puree op met de agar-agar en de honing.
Stort de massa uit op een plaat, laat opstijven en cutter tot een gel. Doe de gel in een spuitflesje.
Voor de yuzu bol:
Warm de yuzu op en smelt er de chocolade in.
Klop de boter met de fondantsuiker luchtig op. Voeg de yuzu massa toe en klop verder.
Spuit de massa in halve bolvormige siliconematjes en laat opstijven.
Haal de yuzu bollen door getempereerde chocolade en dan door chocolade crisp.
Bron: recept van Dhr. René De Baets, leraar aan hotelschool Spermalie in Gent.
Dit ziet er geweldig uit.
Je schrijft: “warm de yuzu op….” welke samenstelling heeft de Yuzu die jij gebruikt?
Alleszins ga ik dit eens maken.
Waarom toch eens niet de crème brûlée in de Cook Expert proberen?
Dag Lu
De yuzu die in de les gebruikt werd, was vloeibaar in een flesje. Dus eigenlijk yuzusap.
De crème brûlée kan perfect in de Cook Expert gemaakt worden, zoals je schrijft. Maar dit recept maakte ik in een kookles en daar was geen Cook Expert voor handen. 😉
Succes en smakelijk!
Myriam
Hello.
Vraagje : waar kan ik yuzusap vinden ? In een aziatische winkel bv ?
Kan ik het eventueel vervangen met limesap ?
Yuzusap kan je vinden bij bv. Horeca Totaal, dat is een horecaspeciaalzaak die ook toegankelijk is voor privé personen.
Je zou het eventueel kunnen vervangen door limoensap.
Succes en smakelijk!
Liefs
Myriam
Ziet er lekker uit
gisteren geprobeerd om créme brulée te maken maar mislukt…was meer omelet dan créme brulée…zal dit recept dus zeker eens moeten uittesten
op welke stand moet de oven juist staan? wat dat was volgens mij het probleem
Dag Annelies
De oven moet op 90° C. In mijn recept van crème brûlée met peperkoek zette ik die zelfs op 100° C. Dan moet de crème er wel minder lang in.
Groetjes
Myriam
hallo,
Ben bezig om het recept met de yuzubol te maken en merk dat ik fondantsuiker moet gebruiken.
Ik kan echter nergens vinden hoeveel, het staat niet bij de ingrediënten.
groetjes
Daisy een fan van je recepten !!!
Oeps, Daisy, eerst en vooral mijn excuses voor mijn late reactie: ik was met vakantie.
Ik heb het recept aangepast: ik had dus fondant chocolade geschreven en dat moest fondantsuiker zijn… Ai, ai, ai, ik vrees dat je bol niet goedgekomen is…
Sorry hoor!
Mijn fout!
Myriam